Hirdetés

Elon Musk már tudja, mikor érkezhet a sokak által várt Cybertruck



|

Most már aztán tényleg jöhet a Cybertruck!

Hirdetés

A Tesla eredetileg még 2019-ben jelentette be formabontó pickupját, a kilencvenes évek poligonokban szegény számítógépes játékaira emlékeztető külsejű Cybertruckot. Akkor még 2021. végére ígérték az első példányok leszállítását, de persze ők sem láthatták előre a 2020-ban kialakuló koronavírus-világjárványt. Emiatt 2021. augusztusában korrigáltak és az idei évre csúsztatták a különleges elektromos kisteherautók érkezését.

A covid ráerősített a globális logisztikai ellátóláncok akadozására, így a cég kénytelen volt idén januárban tovább csúsztatni a Cybertruck piaci bevezetését. A The Verge pedig most úgy értesült, hogy Elon Musk egy, a cég befektetőivel tartott megbeszélés során azt mondta, az első Cybertruckokat 2023 közepe felé vehetik át a tulajdonosok. Úgy tűnik, ez talán már tényleg így lesz, ugyanis Musk korábban úgy fogalmazott: "remélhetőleg jövőre" kerülhet sor az első példányok átadására.

Hirdetés

A The Verge rámutat, hogy a késlekedés sokba kerülhet a cégnek, közben ugyanis két konkurens is piacra dobta saját elektromos pickupját: a Ford a gigantikus F-150 Lightning típusból például nem kevesebb mint 150 ezer darabot tervez gyártani jövőre. A Tesla másik nagy konkurense - legalábbis az Egyesült Államokban - a kaliforniai Rivian elektromos hajtású kisteherautói iránt szintén óriási a kereslet - olyannyira, hogy egyes tulajdonosok mostanában szép haszonnal adnak túl használt Rivianjaikon és más elektromos autóikon is.

A Cybertrucknak óriási rajongótábora alakult, az viszont nagy kérdés, hogy tényleg sikerül-e 2023-ban piacra dobni (Fotó: Tesla)
A Cybertrucknak óriási rajongótábora alakult, az viszont nagy kérdés, hogy tényleg sikerül-e 2023-ban piacra dobni (Fotó: Tesla)

Kifogott a Tesla mérnökein a formabontó Cybertruck

A meghökkentő külsejű kisteherautót ugyan imádja az internet, a való világban azonban akadnak vele problémák. A Tesla mérnökeinek ugyanis komoly fejfájást okozott, hogy a közúti szabályoknak és a közlekedésbiztonsági szempontoknak is megfeleljen a Cybertruck kialakítása.

Bár az autóra eredetileg nem terveztek visszapillantókat - ezeket kamerák helyettesítenék - az amerikai utakon megpillantott tesztpéldányokra kénytelenek voltak felszerelni a közlekedési szabályoknak megfelelő tükröket. Hasonló a helyzet az ablaktörlővel is: Elon Musk korábban formabontó, futurisztikus megoldásokat, például lézert emlegetett, egyelőre azonban úgy tűnik, az első Cybertruck-tulajdonosknak meg kell majd elégednie a hagyományos megoldással.

Nem a Cybertruck az egyetlen, amelynek érkezése várat magára: a Tesla már 2017-ben bejelentette első modelljének, a 2008-ban piacra dobott Tesla Roadsternek a második generációs változatát, amelynek érkezését szintén 2023-ra ígérték. Ez azonban valószínűleg szintén csúszni fog, a cégnél ugyanis jelenleg épp azon dolgoznak, hogy a Cybertruck mellett a Tesla Semi elektromos kamionnal is elkészüljenek jövőre, a vállalatnak jelenleg a már meglévő modelljei - S, 3, X és Y - esetén is fennakadások tapasztalhatóak a gyártás során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.