Hirdetés

David Attenborough a BBC karanténiskoláján keresztül oktatja a gyerekeket



|

A csatorna szerint a BBC történetének eddigi legnagyobb oktatási programja indult el, ebben pedig David Attenborough is részt vesz.

Hirdetés

A BBC a csatorna főigazgatója szerint a történetének eddigi legnagyobb oktatási programját indította el április 20-án. Attól a naptól kezdve ugyanis a BBC Bitesize Daily oktatási platformra iskolai anyagokat tesznek közzé, videókat, kvízeket, podcasteket és cikkeket, ezek továbbá a többi tévés, interaktív és egyéb felületen is megjelennek. A programot több mint 200 tanár és szakértő segített összeállítani, minden korosztály számára van 14 heti tananyag, a videós műsorok pedig napi hatszor 20 perc igényelnek. 

Hirdetés

A BBC gondoskodott róla, hogy több híresség is segítsen lekötni a gyerekeket a tanulásban. A földrajzi témákról például David Attenborough beszél, míg spanyolul Sergio Agüero, a Manchester City focistája oktatja a diákokat. Ed Balls volt munkáspárti képviselő matematikát oktat, Brian Cox pedig a természettudományokra koncentrál. Danny Dyer szappanopera-színész VIII. Henrikről mesél, A One Direction popegyüttesből ismert Liam Payne pedig könyvklubban olvas fel. 

A brit oktatási államtitkát elismerte a szülők kemény munkáját, és hozzátette, ő is tisztában van vele, hogy otthon nem egyszerű tanulásra bírni a gyerekeket. Ezért is tartja örömtelinek a BBC oktatási csomagját, amely brit gyerekek millió számára jelenthet érdekes és hasznos időtöltést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.