Hirdetés

Dobd ki az akciókamerát, itt a Motorola One Action



|

A kedvező árú androidos mobil tripla hátlapi kamerát kapott, és álló módban is tud fekvő tájolású videót rögzíteni.

Hirdetés

Az okostelefonok gyakorlatilag majdnem teljes egészében leváltották a kompakt digitális fényképezőket, hála az ultraszéles és telefotós lencséknek pedig gyakran a DSLR gépekkel szemben is jobb megoldás lehet, ha csak egy csúcsmobilt cipelünk magunkkal. A Motorola most egy olyan kategóriának is odavágna, amelyet eddig nem fenyegettek a mobilok. 

Hirdetés

Itt a Motorola One Action okostelefon, amivel a Motorola az akciókamerákat tenné feleslegessé. A készülék 259 euróba kerül majd Európában, ezért 6,3 hüvelykes, 1080+ felbontású IPS LCD kijelzőt ad, 21:9 képaránnyal, amelyből csak a 12 megapixeles szelfikamera vesz el valamennyit. 

A motorháztető alá Samsung Exynos 9609 chip, 4 GB RAM, 128 GB UFS tárhely, microSD-foglalat, 3500 mAh-s akku (10 wattos a töltő) és jackcsatlakozó került. A kék és fehér színű mobil hátlapjára egy 16 megapixeles, ultraszéles, 117 fokos kamerát tettek, elektronikus stabilizálással, 1080p@60fps felvételi támogatással. Ezt egy 12 megapixeles, 4K@30fps-képes, f/1.8-as, fázisérzékelős autofókusszal felszerelt fő szenzor támogatja, valamint akad egy 5 megapixeles mélységérzékelő szenzor is. 

A Motorola szerint azért nagyon jó a videofelvételekhez ez a mobil, mert stabilizált ultraszéles anyagokat rögzít, jó fényérzékenységgel. Ráadásul a fekvő videót álló módban lehet rögzíteni, ugyanis elforgatták 90 fokban a kamerát. Mindez azt is jelenti, hogy a fekvő videó csak álló helyzetben rögzíthető, emiatt az előnézeti kép pedig kicsi. De a könnyebb fogás állítólag kárpótolja a videokészítésért rajongókat. 

Kevésbé jó hír, hogy csak IPX2-es a vízvédettség, és a készülék nem ütésálló, tehát aki komoly akciókamerát váltana erre a mobilra, annak minimum ütésálló tokot kell vásárolnia mellé. A vételárat figyelembe véve azonban jó mobilt rakott össze a Motorola. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.