Hirdetés

Döntött a bíróság: jogos önvédelem volt a zaklató youtuber gyomron lövése



|

Ítélet született a tavasszal meglőtt Tanner Cook ügyében.

Hirdetés

Ahogy arról testvérlapunk, a GS is beszámolt, áprilisban kis híján tragédiába torkollott egy youtube-os ugratás, amikor egy prankvideósnak sikerült annyira felhúznia az aktuális áldozatát, hogy az a helyszínen gyomron lőtte őt, a máját is eltalálva a lövedékkel.

A virginiai Dulles Town Center nevű plázában történt eset főszereplője a 21 éves Tanner Cook, aki a "Classified Goons" nevű prankcsatorna tagjaként egy 31 éves ételfutárt kezdett zaklatni, egy okostelefont tolva a 31 éves Alan Colie arcába, idegesítő hangokat játszva le és folyamatosan provokálva a munkáját végző futárt.

Hirdetés

A hátrálni próbáló Colie ugyan háromszor is felszólította a youtubert, hogy hagyja abba a dolgot, ám Cook tovább feszítette a húrt, mire a hecc célpontja fegyvert rántott, és gyomron lőtte a videóst. A youtuber életét végül sikerült megmenteni, az ügyből kerekedett bírósági eljárásból viszont már nem került ki győztesen. A The Guardian beszámolója szerint ugyanis nemrég megszületett az ítélet, melynek értelmében Colie jogos önvédelmet gyakorolt, amikor elsütötte a pisztolyát. Az elkövető azzal érvelt, hogy veszélyben érezte magát az arcától néhány centiméterre hadonászó, 195 centiméter magas Cook viselkedésétől.

Az eset óta előzetes letartóztatásban lévő futár viszont ezzel még nem nyerte vissza a szabadságát, mivel az esküdtszék megosztott maradt két további, a fegyver használatához kapcsolódó kisebb vádpontban, amelyekről a jövő hónapra írtak ki egy újabb tárgyalást. Colie ügye fontos lehet a prankvideós műfajra nézve, hiszen a futár felmentésének fényében a Cookhoz hasonló videósok a jövőben kétszer is meggondolhatják, milyen "tréfákat" eszelnek ki.

A gyomron lőtt youtuber mindenesetre azóta is gyártja a tartalmakat, amelyekkel elmondása szerint havi 2-3 ezer dollárt keres.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.