Hirdetés

Egy 21 éves srác vállalta magára a T-Mobile meghackelését, aki szerint a cég védelme szörnyű



|

"Szörnyű a biztonsági rendszerük" - mondta a T-Mobile-ról egy interjúban John Binns, aki állítása szerint a nagyszabású adatlopás mögött áll.

Hirdetés

A múlt héten került komolyabb adatbiztonsági botrányba az amerikai T-Mobile, ahonnan nem először kerültek ki az ügyfelek különböző adatai az elmúlt években. Nemrég a sajtónál is jelentkezett egy állítólagos elkövető, aki elmondása szerint, részben pont azért nyerte ki az ügyféladatokat, hogy megszerezze a nyilvánosság figyelmét.

John Binns, egy huszonegyéves amerikai hacker, aki néhány éve Törökországba költözött, a Wall Street Journalnek pedig azt állította, hogy ő lopta el a több millió ügyfél helyenként elég érzékeny adatait.

Hirdetés

Ezt azzal támasztotta alá, hogy egy olyan Telegram-fiókon keresztül vette fel a lappal a kapcsolatot, ami már azelőtt osztott meg részleteket a kibertámadásról, mielőtt az széles körben ismertté vált volna.

Az interjú szerint egy védtelen routert fedezett fel a cég rendszerében, aminek a sebezhetőségét nagyjából egy hét alatt sikerült feltörnie, de az interjú alapján nem kizárt, hogy a hackernek segítsége is akadt.

Miután a védtelen routeren keresztül bejutott a T-Mobile rendszerébe, sikerült megtalálnia egy tárhelyet, ahol az ügyféladatokat tárolta a szolgáltató.

"Szörnyű a védelmük" - mondta röviden a támadásról. 

Ugyan a szivárgásról szóló egyik első beszámoló szerint pénzért is árulták az adatokat, Binns interjúja szerint az egyik célja az volt, hogy "Zajt keltsen" a kibertámadással és saját, az amerikai hatóságokkal fennálló viszályára irányítsa a figyelmet.

Binns azt állítja, korábban az FBI elrabolta, mikor Németországban tartózkodott és egy elmegyógyintézetnek álcázott intézménybe vitték. "Nincs okom rá, hogy kitaláljak egy kamu emberrablási sztorit, remélem, valaki az FBI-tól kiszivárogtat valami erről" - nyilatkozta. Emellett a férfinek egy folyamatban lévő bírósági ügye is van a Szövetségi Nyomozó Irodával szemben, a tavaly benyújtott keresetben botnet-támadásokról szeretett volna kiperelni információkat a hatóságtól - aminek seattle-i irodája egyébként a T-Mobile-ügyben is nyomoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.