Hirdetés

Egy régóta húzódó jelenséggel kapcsolatban keményít be a YouTube



|

Ha zavarnak a reklámok a Google streaming-platformján, ez a hír rosszul érinthet.

Hirdetés

Az internet széles körben való elterjedésével egyidős a keserű pirula, miszerint az "ingyenes" tartalmakért cserébe az elménk és a lelkünk egy darabjával kell fizetnünk reklámfogyasztás formájában. Kezdetben ennek a legagresszívabb formáival lehetett mindenhol találkozni. Szerencsére a hangos flashvideók és az okvetetlenkedő popup ablakok ideje lassan lejár, és azokkal már tényleg csak a világháló legszégyentelenebb zugaiban találkozik az ember.

Sokat finomodtak a módszerek az évek során. Szerencsés esetben a modern netes reklám már mind méretben, mind dizájnban idomul az oldalhoz, elhanyagolható mérete nem befolyásolja érdemben a mobilnet forgalmat és lehetőség szerint releváns. Az egyes ingyenes szolgáltatások, oldalak, platformok, mind nagyobb részben reklámokból tartják el magukat, de az emberi találékonyságnak köszönhetően egy ideje van már mód ezek kikerülésére. A megoldás neve reklámblokkoló. Ezek az egyszerű főként böngészőkiegészítőként telepíthető programok sok felhasználót segítettek már hozzá a reklámmentes böngészéshez, és ezzel keserítették meg a magukat nagyobb részben reklámokból eltartók életét.

Hirdetés

Néha egy-egy oldal figyelmeztet minket, hogy ezzel a működésüket veszélyeztetjük, de a figyelemfelhívó üzeneteknél meglehetős eszköztelenségüknél fogva ritkán mozdulnak túl. Ezen próbál most változtatni a YouTube. Aki sajnálja a pénzt a platform prémium változatának előfizetésére, de használ reklámblokkolót, mostanság belefuthatott már a YouTube figyelmeztető üzenetébe, mely akár a videók lejátszásának felfüggesztésével fenyegeti a felhasználót.

Az elmúlt hetekben egymást érték Redditen azok a képernyőmegosztások, ahol a videós platform a reklámblokkolók használatának mellőzésére vagy a YouTube azokban való kivételként való megjelölésre szólít fel. Ahogy a felhasználók posztjaiban láthatjuk, a felszólítás egyes esetekben a videók helyett jelenik meg, máskor felugró ablakként látható a teljes képernyős megjelenítésben.

Egyelőre nem világos, hogy milyen módon és mekkora szigorral lép majd fel ténylegesen a szabályszegők ellen a Google, de az tisztán látszik, hogy elmozdultak a fenyegetőzés szintjéről. A cég közben azt is bejelentette, hogy a jövőben hosszabbak lesznek a reklámszünetek és azok szerkesztéséhez nem férhetnek majd hozzá a tartalomgyártók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.