Hirdetés

Egyelőre nem kötelező az Android 9 Pie gesztusalapú navigációja



|

A gesztusvezérlés egyelőre csak egy lehetőség, azonban az új készüléknél már nem lesz választása a felhasználóknak.

Hirdetés

Nemrég megérkezett az Android 9 Pie, amelynek a legfeltűnőbb újdonsága a gesztusalapú navigáció. A home gombot fölfelé simítva kapjuk meg a legutóbb futtatott appokat, illetve szintén simogatással hívhatjuk elő az alkalmazásindítót és a Google keresősávot, bárhonnan. 

Hirdetés

A legutóbb használt appokhoz többé nincs külön gomb, és a vissza gomb is csak akkor jelenik meg, ha az funkcióban elérhető az adott képernyőn. 

A Google viszont nem meri mindenki számára bevezetni ezt a módosítást, legalábbis egyelőre. Aki Android Oreo vagy korábbi operációs rendszerről frissít, annak alapértelmezésben mindhárom régi navigációs gombja megmarad. A gesztusvezérlés persze benne lesz a rendszerben, de kizárólag manuálisan engedélyezhető. 

A jövőben megjelenő okostelefonoknál már nem lesz ilyen választásunk, a Google ugyanis elárulta, hogy a Pixel 3 és a Pixel 3 XL már kizárólag gesztusvezérléssel lesz használható. 

A Google új okostelefonjai október 4-én mutatkoznak be, és vélhetően ugyanúgy gesztusvezérlésre váltanak az Android One-alapú modellek is. 

A Google annyi szabadságot azért ad a gyártóknak, hogy amennyiben szeretnék, az Android 9 Pie-alapú készülékeiket is kiadhatják Android Oreo-stílusú navigációs gombokkal. Alternatív navigáció is szóba jön, mint a OnePlus és a Motorola esetében már láttuk. Mindezzel viszont még töredezettebb lesz az Android platform. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.