Hirdetés

Egyre kevesebb emberi beavatkozással tanítja magát a Facebook mesterséges intelligenciája



|

A vállalat legújabb algoritmusa több milliárd fénykép feldolgozásával fejlődik.

Hirdetés

A Facebook szakemberei új MI-algoritmust terveztek, amely az eddigiekhez képest még kevesebb emberi beavatkozással képes működni, illetve önmagát fejleszteni. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer címkézéssel ismer fel egyes tárgyakat a fényképeken, ehhez pedig hatalmas adatbázisból gyűjti a fotókat.

A Seer nevet viselő Facebook algoritmus számára több milliárd Instagram-fényképet biztosítanak elemzésre, amelyeket különböző címkékkel láttak el. Ez alapján az MI képes felismerni egyes objektumokat, így a címkék ismeretében azonosítani tudja például a macskás fotókat.

Hirdetés

Olga Russakovsky, a Princeton Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó adjunktusa elmondta, hogy roppant elismerésre méltó a Seer működése, ugyanis az önmagát tanító mesterséges intelligencia fejlesztése rengeteg kihívással jár. 

A Facebook vezető fejlesztője, Yann LeCun egy interjúban elmondta, hogy a Seer azért is különleges fejlesztés, mert az úgynevezett self-supervised learning folyamatokat eddig leginkább szövegfelismerésben és fordításban alkalmazták. A Facebook szakemberei viszont a képfelismeréssel új kihívások és kutatások felé nyitottak. LeCun hozzátette még, hogy a fejlesztők új algoritmusokon is dolgoznak, és arra is törekednek, hogy a mesterséges intelligencia még akkor is képes legyen felismerni képeket, ha azok egy részét módosították.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.