Hirdetés

Egyszeri vásárlással is elérhető lesz az Office 2024, de van egy nagy csavar a dologban



|

A Microsoft nem ragaszkodik az előfizetéses modellhez, a szoftver birtoklása viszont jelentős kompromisszummal is jár majd.

Hirdetés

Kevés bosszantóbb trend van a szoftverek világában az előfizetéses modell elterjedésénél, hiszen így a legtöbb programot már nem lehet egy egyszeri vásárlással birtokba venni, hanem folyamatosan fizetni kell a legális használatukért, ami hosszú távon általában jelentősen több pénzbe kerül, mint a korábbi árazások.

A Microsoft azonban most tesz egy lépést az ellenkező irányba, és az Office 2024-gyel szembefordult az általa is előnyben részesített megoldással.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis nemrég egy hivatalos blogposztban adták hírül, hogy a 2024-es irodai programcsomag kereskedelmi és hatósági ügyfeleknek szánt LTSC (Long-Term Servicing Channel), valamint a privát ügyfeleknek szóló kiadása is elérhető lesz egyszeri vásárlás formájában, így aki nem akarja, annak nem muszáj előfizetnie.

"Még ebben az évben tervezzük az Office otthoni felhasználóknak szánt új, Office 2024-es verziójának kiadását is, amelyet szintén öt évig támogatunk majd a hagyományos egyszeri vásárlás modellel."

- közölte a Microsoft. Az új Office Windows 10-re, Windows 11-re és Macre is érkezik, valamint a 32-bites rendszereket is támogatni fogja, a redmondiak pedig azt ígérik, hogy az árában sem lesz változás az előző kiadáshoz képest. Aki viszont az egyszeri vásárlás mellett dönt, annak egy nagy kompromisszumot is kell kötnie: ehhez nem érkeznek funkciófrissítések, az ötéves támogatás ideje alatt pusztán a biztonsági- és hibajavításokat kapja majd a szoftvercsomag.

Ez persze sokaknak csekély ár lehet, ha cserébe megszabadulhatnak a havi/éves számlázástól, így még ebben  a formában is üdvözlendő a Microsoft döntése. Az Office 2024 újdonságairól és megjelenési dátumáról egyelőre nem árult el részleteket a fejlesztő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.