Hirdetés

Egyszerre megmosolyogtató és elszomorító, hogy milyen alkatrész hiányzik néhány új Teslából



|

Képzeljétek el, hogy kifizettek több mint 18 millió forintot és egy hiányos autót szállít le a gyártó.

Hirdetés

Rengeteg piacot érint a chiphiány, hosszú ideje nehéz például videokártyát normális áron vásárolni, tarthatatlanná válnak a memóriák és a processzorok árai, de az autóipar is egyre nagyobb gondban van, miután a mai modellekben már számos elektronikai megoldás található.

Arról már korábban hallottunk, hogy a legnagyobb gyártók, többek között a BMW és a Mercedes is nehézségekkel küzdenek, szóval csak idő kérdése volt, hogy a Teslát mikor éri utol a készlethiány. 3... 2... 1... most!

Hirdetés

Egyre több vásárló jelzi különböző platformokon, hogy a nemrég átvett Tesla modelljükből kimaradtak bizonyos alkatrészek. Az egyikőjük Redditen tette közzé a történetét és adott hangot csalódottságának. Ő arról számolt be, hogy miután a szalonban átadták az autóját, egy 2022-es Model 3-at, feltűnt neki, hogy nem tölt a vezeték nélküli töltőpad. Ekkor az USB-C portokat kezdte keresni, azonban hiába, ezeknek is csak a helyét találta meg, portok sehol.

A cég mentségére legyen mondva, hogy egyeseket előre értesítettek a hiányosságokról, másokat azonban csak akkor világosítottak fel, miután panaszt tettek a nem működő, vagy hiányzó alkatrészek miatt.

Így járt Jon Nguyen, kaliforniai lakos is, aki a frissen átvett Model Y-jában próbálta tölteni vezeték nélkül a telefonját, ez azonban nem működött semmilyen pozícióban. Gyorsan megkért hát egy hölgyet, aki egy új Model 3 tulajdonosként volt jelen, hogy kipróbálhassa az ő autójában a töltőt. Miután ott működött, világossá vált, hogy nem a telefonjával van a baj, ezért szóvá tette a történteket a kereskedőnél, aki először hárította a felelősséget, miután azonban beszélt egy illetékessel a Teslánál, ígéretet tett, hogy a következő hetekben beszerelik a most elérhetetlen elemeket.

Persze az, hogy 2-4 port hiányzik és egy funkció nem működik, az tényleg nem a világ vége. Ettől függetlenül kellemetlen, hogy ennyi pénz kifizetése és hosszas várakozás után is csak reménykedhetnek a leendő tulajdonosok, hogy hiánytalanul kerül hozzájuk az új, a gyártósorról épp csak legurult autójuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.