Hirdetés

Egyszerű tanácsot adott a karrierre vágyóknak az Nvidia fejese



|

Jensen Huang azt is elárulta, hogy miért nem hajlandó karórát hordani.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a tech világ egyik legismertebb kortárs figurája az Nvidia élén álló Huang Zsen-hszün, vagyis Jensen Huang, aki az ikonikussá vált bőrkabátjában afféle rocksztárnak számít a szakmában, pláne, hogy az irányítása alatt rendkívül jól fut a mesterséges intelligenciás lázból is hatalmas hasznot húzó vállalat szekere.  

Habár a rivális Intel szerint Huangéknak az utóbbival csak szerencséjük volt, az Nvidia fejese szívesen látott vendég minden tech konferencián, az egyik friss fellépésén pedig még karriertanácsot is adott a nézőknek.

Hirdetés

Huangnak van tapasztalata a témában, hiszen ő maga egy gyorsétteremben kezdte a pályafutását, majd néhány köztes lépéssel az Nvidia társalapítójává és vezérigazgatójává vált. A CEO ezúttal a kínai-amerikai félvezetőgyártók szakmai szövetségének (CASPA) vendége volt, ahol feltették neki a kérdést, hogy milyen tanácsot adna azoknak, akik a gyorsan változó AI-korszakban biztosítanák be a karrierjüket.

Az AMD-t és az LSI Logicet is megjárt vezető pedig erre válaszul elárulta, hogy ő maga minden egyes munkahelyét imádta, beleértve a tányérmosást és a WC-pucolást is a Denny's gyorsétteremben, és hogy bármilyen feladatot is végzett, abban mindig ő volt a legjobb. Itt hozzátette, hogy a legfontosabb mindig a jelenben lenni és az aktuális kihívásokra koncentrálni, ezért karórát sem hord, és hogy koncentráltan végzi a munkáját.

Végezetül pedig elmesélt egy anekdotát egy japán kertészről, akivel személyesen találkozott, és aki apró bambuszcsipeszekkel tisztította meg a rábízott méretes zen kertet az elpusztult mohától. Amikor Huang a hatalmasnak tűnő munka kapcsán kérdezte, a kertész csak annyit felelt, hogy rengeteg ideje van. Huang szerint pedig épp ez a hozzáállás a lényeg, ha a karrierünkről van szó:

"Ez a legjobb karriertanács, amit adhatok. Szenteld magad a folyamatos tanulásnak, és végezd a lehető legjobb munkát."

Ennyi tehát a siker titka az Nvidia első embere szerint, ami ugyan nem tartalmaz nagy megfejtéseket, cserébe viszont egy sikeres ember szájából talán valamivel meggyőzőbbnek hat, mintha csak egy motivációs plakáton olvasnánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.