Hirdetés

Ekkor jelenik meg az iOS 17 és az iPadOS 17



|

Napokon belül elérhetők lesznek az Apple új operációs rendszerei.

Hirdetés

Tegnap este lezajlott az Apple szokásos szeptemberi termékbemutatója, amely ezúttal a 22-én boltokba kerülő iPhone 15-szériát, valamint az Apple Watch Series 9 és Ultra okosórákat tartogatta a nagyközönségnek.

Ahogy az minden évben lenni szokott, az új (Magyarországon jelentős árcsökkenést hozó) készülékek új operációs rendszert is jelentenek, így napokon belül elérhetővé válik az iOS 17, és az abból kinőtt iPadOS 17, amelyek ingyenes frissítésként érkeznek meg a támogatott készülékekre.

Hirdetés

Aki már izgatottan várja a rajtot, annak szeptember 18-át kell beírnia a naptárába, hivatalosan ugyanis ezen a napon jelenik meg az iOS 17 és az iPadOS 17-is. Ami a mobilos verziót illeti, számos újdonságnak örvendhetnek a felhasználók, melyek közül listába szedtünk néhányat a teljesség igénye nélkül:

  • Hangpostára irányítható bejövő hívások, amelyekről a rendszer szöveges leiratot készít.
  • Rövid hang- vagy videoüzenet küldése annak, aki nem veszi fel a telefonját.
  • Az iMessage-ben egyedi matricákat készíthetünk a saját videóinkból és fotóinkból.
  • Jön a Check-in funkció, amellyel automatikusan értesíthetjük a családtagjainkat, ha megérkeztünk az úticélunkhoz.
  • A NameDrop segítségével egyetlen mozdulattal oszthatunk meg kontaktkártyákat két iPhone között.
  • Már a záróképernyőre is helyezhetünk widgeteket.

Akit mélyebben is érdekelnek az iOS 17 újdonságai, az az Apple hivatalos oldalán magyar nyelven is tájékozódhat róluk, ami az iPad OS 17 esetében is igaz. Az iOS 17 egészen az iPhone XS/XR készülékekig (2019) visszamenően telepíthető, míg az iPad OS 17 esetében a 2017-ben megjelent 5. generációs iPad jelenti a határt.

Ha az elsők között tervezel rárepülni az új operációs rendszerekre, nem árt számolni vele, hogy az Apple ilyenkor többnyire meglehetősen túlterhelt szerverekkel dolgozik, így esetenként akár órákig is eltarthat a frissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.