Hirdetés

Elegánsabb és strapabíróbb zsanérral érkezhet a Samsung Galaxy Z Fold4



|

A Z Fold4 hajtogatós mechanizmusa mellett a kamera fejlesztéseiről is szárnyra kapott egy új pletyka.

Hirdetés

A Samsung tavaly nyáron mutatta be a hajtogatós mobiljai aktuális generációját, az összecsukható Z Flip3-at és a tabletté nyíló Z Fold3-at, melyek a gyártó későbbi tájékoztatása szerint még az elemzői várakozásoknál is jobban teljesítenek a pénztáraknál.

Így aztán nem csoda, hogy senki sem vonja kétségbe a folytatást, a Z Fold4-ről pedig már el is kezdtek szivárogni az ilyenkor kötelező pletykák. Februárban egy koreai lap írta meg, hogy az idei modell már beépített S-Pennel érkezhet, most pedig a zsanérról és a kameráról futott be egy-egy jelentés.

Hirdetés

A legizgalmassabb kétségtelenül a zsanért érintő előrejelzés: a TheGalox nevű szivárogtató szerint a Fold4-en a Samsung elhagyja a dupla zsanéros megoldást, helyette egyetlen központi mechanizmus felel majd a hajtogatásért. Ezzel nem csak vékonyabbá és könnyebbé válik a készülék, de a strapabírása is javulni fog, míg a Samsung a gyártási költségek lefaragásának örülhet. Kérdés, hogy az új technológia - már ha tényleg megvalósul - mennyiben javítja a Z Fold3 egyik legtöbbet kritizált tulajdonságát, a kijelző gyűrődését.

A kameráról pedig a holland GalaxyClub írta meg, hogy a Z Fold4 megkapja a februárban bemutatott Galaxy S22 zászlóshajó 10 megapixeles, 3X-os telefotó lencséjét. A Z Fold3-ban ugyan egy 12 megapixeles telefotó lencse dolgozik, ám az csak 2X-es zoomra képes, így a felbontás csökkenése ellenére is érezhető lenne az előrelépés az S22 szenzorával. A lap emellett azt is tudni véli, hogy az előlapi kamerától továbbra is 10 megapixeles felbontásra számíthatunk, akárcsak az S22-széria és az előd esetében.

A Samsung a Z Fold2-t és a Z Fold3-at is augusztusban jelentette be, így ha marad az eddigi sorminta, akkor még hónapokra lehetünk attól, hogy bebizonyosodjon a pletykák valóságtartalma. Addig is pedig kételkedjünk serényen, hiszen bizonyára nem ezek voltak az utolsó híresztelések az új készülék kapcsán.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.