Hirdetés

Elképesztően népszerű Európában a Xiaomi



|

2018-ban nagyot nőtt a Xiaomi okostelefonos üzletága, Európában pedig kiemelkedően népszerű a kínai márka.

Hirdetés

2018 igen nehéz év volt az okostelefonok gyártói számára, hiszen a globális piac mindössze 0,1 százalékkal nőtt. A Xiaomi nemrég közzétette a 2018-as pénzügyi eredményeit, a számok igen figyelemreméltóak. 

Hirdetés

A Xiaomi 26,13 milliárd dollárnak megfelelő árbevételt szerzett tavaly, ami éves szinten 41,3 százalékos előrelépés. Éves szinten a cég nyeresége még nagyobb arányban nőtt, 59,5 százalékos emelkedéssel 1,27 milliárd dollárra. 

A bevételek elsődleges forrását a márka okostelefonjai jelentették. A készülékek átlagára emelkedett, emellett pedig 29,8 százalékkal több eszközt, 118,7 milliót szállítottak le tavaly. 

A Xiaomi legnagyobb piaca megint Kína volt, az eladások 60 százalékát ez az ország szippantotta fel. A nemzetközi terjeszkedés ennek ellenére jól megy a vállalatnak, 118,1 százalékkal emelkedtek a Kínán kívüli eladások. Főleg Indiában, Indonéziában erős a Xiaomi, azonban az igazán extrém népszerűség Nyugat-Európában figyelhető meg, ahol az eladások éves szinten 415,2 százalékkal emelkedtek. 

Emellett ráadásul az IoT-s és egyéb eszközök kereslete is emelkedett, ezek 6,53 milliárd dollárnak megfelelő bevételt hoztak. A Xiaomi a jövőben a Xiaomi és a Redmi márkáival fedné le az olcsóbb és a drágább mezőnyt, a Black Shark és a Poco márkáival pedig csak részpiacokat célozna meg. A korábban említett áremelésekről még nem volt szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.