Hirdetés

Elkészült a légszűrő, ami megöli a koronavírust



|

Nikkelhab segítségével alkottak a Houstoni Egyetem szakemberei egy olyan légszűrőt, ami elpusztítja a koronavírust.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy még a meleg időjárás sem vet véget a koronavírusjárványnak, és a tudósok egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a távolságtartás sem biztos, hogy elegendő óvintézkedés. A kutatók szerint a levegőben sokkal tovább marad fertőzőképes a vírus, mint eddig gondolták, és ezt a WHO is megerősítette már. Vagyis igazából az alapvető szabályokat is újra kell gondolni, és egyre többször hívják fel a figyelmet a szellőzőberendezésekre is. Ha ezekbe bejut a vírus, egész irodaházak dolgozói fertőződhetnek meg egyszerre. 

Hirdetés

A Houstoni Egyetem mérnökei ezért összeraktak egy speciális légszűrőt, ami nem csak megfogja, de meg is semmisíti a koronavírust. Ehhez nikkelhab segítségével készítettek szűrőt. A légáteresztő anyag vezeti az elektromos áramot, ezért elektródák használatával 200 Celsius-fokra melegítették, és a tesztek szerint ez a vírus 99,8 százalékát elpusztítja. 

A kutatók szerint 70 Celsius-fokon már nem tud megmaradni a vírus, de a 200 fokos tartományban azonnal elpusztul. A szűrőhöz pedig nem kellenek új és drága anyagok, a nikkelhab kereskedelmi forgalomban elérhető, tehát gyorsan beépíthető lehet az épületek szellőzőrendszereibe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.