Hirdetés

Elon Musk a börtönt is vállalja, hogy ne kerüljön a kormány kezébe az MI-je



|

Az xAI nem fog automatikusan teljesíteni minden kérést, ami a kormány részéről érkezik.

Hirdetés

A hónapok óta tartó szivárgásokat beigazolva Elon Musk a napokban bejelentette, hogy xAI néven egy új, mesterséges intelligenciás céget alapított, amely a Twitter-anyavállalat X Corp alá betagozódva igyekszik megérteni "az univerzum valódi természetét."

Az ambiciózus vállalkozás részleteibe egy pénteki webes közvetítésen engedtek bepillantást, amelyből kiderült, hogy az xAI célja egy olyan humán kognitív MI megalkotása (Artificial General Intelligence, AGI), amelynek legalább egy kritikus problémát meg kell tudnia oldania, bebizonyítva, hogy egyenértékű az emberi intelligenciával.

Hirdetés

Az iparági veteránokkal dolgozó Musk tehát magasra tette a lécet, a beszélgetés egyik legérdekesebb része azonban a vállalati technológia védelme körül forgott. Egy "mélyállami befolyástól" tartó néző kérdésére válaszolva a milliárdos kifejtette, hogy az X Corp és az xAI nem fog automatikusan teljesíteni minden nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozó kormányzati kérést.

"…és valóban olyan veszélynek kell fennállnia a nyilvánosságra nézve, amellyel egyetértünk, és jogi lépéseket fogunk tenni minden olyan dolog ellen, amelyről úgy gondoljuk, hogy nem szolgálja a közérdeket… Így más polgárok is megkongathatják a vészharangot, és ellenezhetik a kormányzati beavatkozást, ha közölhetjük a nyilvánossággal, hogy szerintünk valami olyasmi történik, ami nem a közérdek."

- nyilatkozta a milliárdos. Musknál ezt követően arra is rákérdeztek, hogy akkor is a nyilvánossághoz fordulna-e, ha egy titkosított kérésről van szó, amire az X Corp vezetője azzal felelt, hogy "a helyzet súlyától függ" a dolog, de alapvetően hajlandó lenne börtönbe vonulni, ha úgy ítéli meg, hogy jelentős mértékű veszély fenyegeti a közjót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.