Hirdetés

Elon Musk excsaja bárkinek megengedi, hogy felhasználja az MI-vel generált hangját



|

A kanadai zenész az így létrejövő számokból befolyó bevétel felét kéri cserébe.

Hirdetés

A kanadai Claire Elise Boucher-t valószínűleg a legtöbben művésznevén, Grimes-ként ismerik. A zenész, énekes és dalszövegíró egy időben arról is ismertté vált, hogy összejött Elon Muskkal, akivel 2018 és 2021. között alkottak egy párt. 2020-ban született meg közös gyerekük, akinek a meghökkentő X Æ A-12 nevet adták, ezt azonban a kanadai törvények miatt később X Æ A-Xii-re módosították. 2021-ben pedig megszületett a testvére is, aki Exa Dark Sideræl Musk néven látta meg a napvilágot.

Grimes viszont most nem a családi ügyeivel került be a hírekbe, hanem azzal, hogy ő is felült az egyre gyorsabban száguldó mesterségesintelligencia-vonatra.

Hirdetés

Az énekes ugyanis azt posztolta Twitter-oldalára, hogy bárkinek megengedi a hangja MI-vel generált változatának felhasználását, cserébe az ebből befolyó összeg felére tart igényt.

Mint írja, ez ugyanaz a konstrukció, amit alkalmaz, ha valaki mással összehoz egy közös dalt, vagyis, mostanában divatos kifejezéssel kollabot.

A lépésre azután került sor, hogy az elmúlt hetekben nagyot pörgött az interneten egy dal, amelyben Drake és The Weeknd hangjának MI-vel generált változatát használták fel, engedély nélkül. A Heart on My Sleeve című számot azonban a különféle zenei streaming-platformok gyorsan törölték, hogy elkerüljék a jogi bonyodalmakat.

Grimes számára nem idegen az MI világa, korábban ugyanis írt már dalt a mesterséges intelligenciákról, de a Twitteren is gyakran kommentel a témával kapcsolatban. Míg ex-párja, Elon Musk nemrég aláírta azt a levelet, amiben a világ tech-vezetői azt kérik, hogy fél évre álljon le minden MI-fejlesztés, Grimes pozitív fejleménynek látja a technológia fejlődését. Korábban úgy fogalmazott, hogy izgalmas lenne összeolvadni egy géppel, de szimpatikus számára az a gondolat is, hogy minden művészeti alkotásnak szűnjenek meg a szerzői jogai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.