Hirdetés

Elon Musk hajlandó gigaösszeget fordítani a világméretű éhezés megoldására, de van egy feltétele



|

Egy nem egészen pontos kijelentésre reagált a Tesla vezetője.

Hirdetés

Ezúttal nem egy mém megosztásával vagy valamelyik vicces kriptovaluta támogatásával hívta fel magára a figyelmet Elon Musk, hanem egy nagyon fontos téma kapcsán reagált.

A CNN beszámolója szerint ugyanis az ENSZ alá tartozó Világélelmezési Program, vagyis a WFP igazgatója, David Beasley arról beszélt, hogy Elon Musk vagyonának csupán 2%-a megoldaná a világméretű éhezés problémáját.

Hirdetés

A hírről egy Dr. Eli David nevű Twitter-felhasználó számolt be, aki szerint a WFP tavaly 8,4 milliárd dollárt gyűjtött, mégsem oldotta meg a világszintű gondot, így nem értette, hogy Elon Musk vagyonának 2%-a, tehát 6 milliárd dollár hogyan segítene. A jelek szerint a világ leggazdagabb embere sem érti a dolgot, ugyanis a bejegyzésre reagálva vállalta, hogy beszáll ekkora összeggel a harcba, ha a WFP elmagyarázza a közösségi oldalon, hogyan tudná 6 milliárdból megoldani a világméretű éhezést.

Időközben Beasley is reagált, aki szerint a CNN címe pontatlan, és megerősítette, hogy 6 milliárd dollár nem oldaná meg a problémát. A WFP valójában azért akar ennyi pénzt most, hogy megetethessen idén 42 millió olyan embert, akik szó szerint meghalnának, ha nem érnek el hozzájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.