Hirdetés

Elon Musk hirtelen hisztis kisgyerek lett



|

A valódi Vasember, a Tesla, SpaceX és az összes többi jövő-technológia királya megsértődött, amiért leszólták egy találmányát, és azóta elég furcsán viselkedik.

Hirdetés

Elon Musk az a fajta ember, akit eddig még azok is csodáltak, vagy végtelenül menőnek tartottak, akik általában nem rajonganak a milliárdosokért. Emberünk ugyanis tényleg olyan karriert futott be, mint a Marvel filmek Tony Starkja, pofátlanul fiatalon lett a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb tech-mágnása, újra szexivé tette az űrutazást, évtizedekkel rugdosta előre az önvezető és elektromos autózást, csúcsforgalomgátló alagutakat fúr városok alá, hipergyors vonatokat épít, és mellesleg saját lángszórót épít. Szóval, imádnivaló az arc, de most valami picit elpattant benne.

Hirdetés

Azzal már eddig is elég gyakran bizgették Muskot, hogy a valóban értelmes találmányai mellett túl sokat foglalkozik olyan tevékenységekkel, amik csak saját PR miatt lehetnek jók, túl "hangosan" adományoz és jótékonykodik, és egyes találmányaival is olyan területekre céloz, amivel csak a népszerűségét növeli.

Milliárdosunk eddig egész jól kezelte az ilyesmit, de most valamiért megkattant. Történt ugyanis ez a bizonyos thaiföldi barlangi mentési sztori, aki hibernálva töltötte az ide nyarat, annak gyorsan összefoglaljuk. Szóval, egy thaiföldi barlangrendszerben az esős évszak miatt bent rekedt egy csapat ffiatal focista és edzőjük, akik a vízzel túl gyorsan feltöltődő barlangszakaszok miatt kilométerekre ragadtak a külvilágtól. Nemzetközi összefogással kezdték meg a kimentésüket, de sokáig úgy tűnt, hagyományos módszerekkel ez lehetetlen, mivel a gyerekek egy része úszni sem tudott, a barlangban gyűlő víz pedig örvénylő, sáros trutyi volt inkább, amiben tapasztalt búvárok sem boldogultak. Erre fel Musk gyorsan utasította a csapatát, hogy tervezzenek valamilyen új szerkezetet, amivel kihozhatják a szerencsétlenül jártakat.

A csapat meg is alkotott egyfajta búvárkapszulát, amelyben egy ember fért el, levegőhöz is jutott volna, és a kemény műanyag megvédte volna a barlangfalaktól is. Viszont mire az első ilyen kapszula elkészült, a mentőcsapatok csodával határos módon, emberfeletti erőfeszítéssel és összefogással kihozták az összes barlangban rekedtet. Már ez szült néhány negatív kommentet, akik szerint Musk tudhatta volna, hogy ennyi idő alatt megoldódik a helyzet, és az egész gyors fejlesztés csak önző PR fogás volt. De erre rátett egy lapáttal a mentést vezető tapasztalt búvár, Narongszak Oszotthakorn, aki szerint a kapszulákat nem is lehetett volna gyakorlatban alkalmazni, mivel túl nagyok és túl merevek voltak a sokszor alig átjárhatóra szűkülő, összevissza kanyargó járatokhoz. Egy másik búvár, Vern Unsworth még durvábban nyilatkozott, szerinte a kapszulák ötlete eleve marhaság volt, szóval Musk vigye csak őket haza, és "dugja fel őket oda, ahová valók".

Ettől viszont Musknál elszakadt a cérna. Először azt írta Twitteren, miszerint furcsállja, hogy a beszólogató angol búvárt senki se látta a barlangok közelében a mentés során, miközben Musk csapatát a thai katonák igenis nagy örömmel fogadták. Aztán a második tweetben tényleg elveti a sulykot, és azt írja: "Megmutatjuk, hogy az egyik mini-kapszulánk probléma nélkül bevihető az ötös számú barlangig. Bocs, pedo srác, te akartad". Szóval valamiért lepedofilozta a búvárt, akinek akár igaza van, akár nincs, ezt a megszólítást azért nem érdemelte meg.

Musk azóta törölte az utóbbi bejegyzését, de az internet gyorsabb ennél és nem is felejt, szóval a világsajtót szépen bejárta a kirohanás. Ettől még persze a tech-guru érdemei vitathatatlanok, de most valószínűleg dolgoznia kell egy kicsit az önmarketingjén, hogy megint a mindenki által coolnak tartott Vasember legyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.