Hirdetés

Teljesen elgurult az igazi Vasember gyógyszere



|

Nem csak, hogy tényleg valódi a sokáig hoaxnak hitt lángszóró, de már él az előrendelés is. Sőt, hasít, mintha ingyen adnák!

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy a különc milliárdos egyszerre furcsa, egyszerre merész terméket fejleszt, mégpedig egy lángszórót. És bár a legtöbben egy ideig azt hitték, hogy mindez valami áprilisi tréfa előkészítése, időközben tényleg elindult az előrendelés. Noooormális?

Hirdetés

A sztori onnan indult, hogy a földfelszíni járműforgalmat a föld alá vezető óriás alagutak fúrására létrehozott Musk-vállalat, a The Boring Company kiadott egy saját logójával ellátott baseball sapkát, melynek eladásából származó bevételeket szintén a fúró projektbe csorgatta vissza. A milliárdos ennek kapcsán kijelentette, hogy ha elkel belőle 50 ezer darab, jön a The Boring Company logóval ellátott lángszóró.

Oké, ez már biztosan csak hülyeség - gondolták sokan, még akkor is, amikor valaki felfedezett a cég weboldalán egy olyan aloldalt, ahol a lángszóró előrendelését készítették elő. És tényleg ott figyel a link, 500 dollárért bárki lefoglalhat egyet, amit az ígéretek szerint áprilisban szállítanak majd. Ráadásul most már kiegészítő poroltót is lehet rendelni hozzá, mindössze 30 dollárért. Ja, mielőtt valaki azon kezdene gondolkozni, hogy a lángszóró valójában nem létezik, vagy biztosan csak egy apró kulcstartó méretű kütyü, itt az oldalon is szereplő videó:

Elon Musk pedig boldogan tweeteli ki, hol tart épp az értékesítés. A cikk írásakor épp 7000 darabnál járt a számláló, tehát még 13 000 van az elsőként legyártandó készletből. Ez ugyebár 500 dollárjával számolva 3 és félmillió olyasmiért, amiről a videón, egy fotón és a milliárdos kétértelmű szavain kívül az égvilágon semmi biztosat nem lehet tudni.

Musk közben persze teljesen agyament dolgokat kommentel, például arról, hogy a lángszóróval kiválóan lehet bulikban a creme brulee tetejét karamellizálni, a lángszóró biztonsági jelszava a cryptocurrency, valamint cáfolja azokat a pletykákat, miszerint titkos zombigyárat is üzemeltet, hogy egy zombiapokalipszissel teremtsen keresletet az új eszközre.

Most már tényleg kíváncsiak vagyunk, mi történik áprilisban. Mert ugyebár ígért már teljesen őrültnek tűnő dolgokat az excentrikussága miatt valódi Vasembernek is nevezett milliárdos, de eddig még a leglököttebbeket is valóra váltotta. De lehet, hogy ez lesz az első lufija? Kiderül majd, hogy mind a húszezret ő maga rendelte elő, és nincs is semmilyen lángszóró? Vagy csak valami replikákat szállít? Vagy esetleg tényleg létezik ez az egész, csak nem hisszük el, hogy komolyan lehet gondolni bármi hasonlót? Fogalmunk sincs, mindent elhiszünk, és ennek ellenkezőjét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.