Hirdetés

Elon Musk mindent elkövet, hogy lejjebb tornázza a Twitter részvények árát



|

Természetesen a Twitternél nem nézik tétlenül a milliárdos próbálkozásait.

Hirdetés

Hatalmas bombaként robban április végén a hír, miszerint Elon Musk, aki többek között a SpaceX és a Tesla tulajdonosa, hatalmas összegért felvásárolja a Twittert. A kezdeti őrület csillapodásával talán Musk is elbizonytalanodhatott, miután néhány napja felfüggesztette a tranzakciót, amíg a közösségi oldal mögött álló cég nem árul el neki több érzékeny információt a felhasználói bázissal kapcsolatban.

A helyzet persze nem ilyen egyszerű, Musk pedig látszólag mindent megtesz, hogy sarokba szorítsa a Twittert, hiszen minél olcsóbbak a részvények, ő annál jobb tárgyalási pozícióban van.

Hirdetés

A Twitter jelentése szerint az aktív felhasználók mindössze 5 százaléka bot, Elon Musk azonban szkeptikus ezzel kapcsolatban. A Tesla CEO-ja állítólag továbbra is elkötelezett az üzlet nyélbe ütése iránt, egy bejegyzésben viszont elárulta, az 5%-os kimutatás elkészítéséhez 100 felhasználó volt a minta a közösségi oldal belsős felmérésében, ami szerinte egyáltalán nincs rendben.

Utóbbi információt talán nem kellett volna kikotyognia, a tweet publikálása után a Twitter jogi csapata felkereste Elon Muskot, aki természetesen ezt is azonnal megosztotta a követőivel. A milliárdos szerint a jelentésnél sokkal rosszabb a helyzet, Musk szerint elképzelhető, hogy a monetizálható felhasználók akár 90%-a is robot.

Nem feltételezzük, hogy Musknak ez a célja, de természetesen neki nagyon jó, ha a Twitter részvények árai bezuhannak. Az eredeti ajánlata értelmében 54,20 dollárt fizetne a cégért részvényenként, ehhez képest 40,72-ért adták legutóbb ezeket záráskor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.