Hirdetés

Eltörölheti a legolcsóbb csomagját a Netflix



|

A streaming szolgáltató nagyon szeretné, ha minél többen néznének reklámokat.

Hirdetés

Az utóbbi egy évben a Netflix nem sok jó hírrel szolgált a közönségnek, hiszen előbb a reklámokkal támogatott előfizetéseket vezette be a platform, majd a korábban még lelkesen támogatott jelszómegosztás elleni is keresztes hadjáratot hirdetett, kiebrudalva a szolgáltatásból a "potyázónak" tartott társutasokat.

Most pedig Kanadából érkezett egy aggasztó hír, amely arra utal, hogy előbb-utóbb a legolcsóbb reklámmentes előfizetési konstrukciónak, az úgynevezett "Alap" (Basic) csomagnak is búcsút inthetünk.

Az Engadget szerint elsőként egy helyi portál adta hírül, hogy a Netflix teljesen eltörölte az idehaza havi 2490 forintért kínált Basic csomagot, így odaát már a reklámokkal támogatott "Basic with Ads" előfizetés jelenti a streaming platform belépő szintjét.

Hirdetés

Akiknek meglévő Basic-előfizetésük van, azokat  viszont nem kényszerítették váltásra: amíg megtartják azt, addig a jelek szerint maradhatnak a régi csomagban. Nálunk ugye jelenleg ez a felosztás van (szerencsére még reklámok nélkül):

A reklámokra épülő csomag egyébként valamivel olcsóbb (5,99 kanadai dollár, míg az alapcsomag 9,99 dollárba került), aki viszont ragaszkodna a megszokott hirdetésmentes élményhez, annak így már minumum havi 16,49 dollárt kell kicsengetnie a Standard-opcióért. Ez a magasabb árért cserébe magasabb (720p helyett 1080p-s) felbontást és általában véve is jobb képminőséget ígér.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Netflix más országokban is eltörli-e az alapcsomagot. Magyarországon egyébként a reklámokkal támogatott konstrukció sem érhető el, így ha így is alakul, arra valószínűleg csak jelentős késleltetéssel számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.