Hirdetés

Érdekes dolog derült ki a Pixel mobilok fejlesztéséről



|

A tervezés során a Google már eleve számol egy kiegészítővel, amit nem is biztos, hogy használni fogunk.

Hirdetés

A Google még 2016-ban dobta piacra az első, teljesen saját fejlesztésű mobilját a Pixel képében, amely az androidos térfél iPhone-jaként egy tető alá hozta a hardver és a szoftver összehangolását. Habár a keresőóriás ezzel végül nem hasított ki látható szeletet az okostelefonok globális piacából, a fejlett kamerás funkciókat és letisztult Androidot kínáló mobiloknak megvan a maguk rajongótábora, akik most egy új modellnek is örülhetnek.

A Google ugyanis nemrég leplezte le a Pixel 8-széria legolcsóbb tagját, a Tensor G3 processzorral hajtott Pixel 8a-t, ennek apropóján pedig most egy érdekes részletre is fény derült a G-betűs telefonok tervezése kapcsán.

Hirdetés

A Pixelen dolgozó tervezőcsapat fejese, Claude Zellweger az Inverse magazinnal beszélgetett, ahol az is szóba került, hogy a Google miként közelíti meg a tervezés folyamatát a tokhasználat tekintetében. A vezető pedig nem csinált titkot belőle, hogy már eleve figyelembe veszik a felhasználók ezen igényét:

"Mindig gondolni kell a termék minden aspektusára. Az egyik fontos dolog, hogy az emberek 90 százaléka tokot használ. A Pixel 8-cal a kezdetektől fogva a tokkal együtt terveztük  a terméket. Tehát ahogy a szín sem lehet utólagos szempont, úgy a tokok sem lehetnek utólagos szempontok, mert úgy kell megtervezni őket, hogy jól nézzenek ki és jónak is érződjenek."

- nyilatkozta Zellweger, aki szerint tehát a tokok megalkotása szerves része a tervezési folyamatnak. Ez egyrészt remek hír, hiszen így biztosítható, hogy a külső védelem ne csak minőségben hozza az elvárt szintet, hanem külsőre és ergonómiai szempontból se rondítson bele a több száz eurós készülékek élményébe.

Mindazonáltal jogos a felvetés, hogy nem kellene-e az erőforrásokat inkább egy olyan mobilra fordítani, aminek stabil a fogása és tok nélkül sem törik szét, ám az ilyen dizájnok robusztussága többnyire szöges ellentétben áll azzal az eleganciával, amit a prémium modellek vásárlói elvárnak. Amíg tehát nem sikerült feloldani ezt az érdekellentétet, üdvözlendő, ha a gyártók a tokok tervezésekor is odateszik magukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.