Hirdetés

Az EU nyomására jöhetnek a cserélhető akkus Apple iPhone-ok?



|

Az EU legújabb törvénytervezete az Apple rémálma: biztosítani kellene, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan cserélhessenek akkut a mobiljukban.

Hirdetés

Az EU állítólag olyan törvénytervezetet rakott össze, amely az Apple-t arra kényszerítené, hogy cserélhető akkumulátorokkal működő iPhone-okat dobjon csak piacra. Ez üzleti és dizájnszempontból is rémálom lenne az Apple számára, de a felhasználók persze örülnének, ha könnyen és gyorsan cserélhetnék ki az akkut a lemerült okostelefonjukban. Egykor ez alapvetésnek számított a mobilpiacon, manapság azonban sajnos egyáltalán nem jellemző a szektorban. Az új törvény minden gyártóra érvényes lenne egyébként, amely az EU országaiban árusít, azaz más gyártók is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

Hirdetés

A média mégis szinte kizárólag az Apple-re koncentrál az ügyben, már csak azért is, mert a cég minden erejével küzd az EU másik ötlete ellen, hogy szabványos töltőportot, tehát USB-C-t rakjon az iPhone-okra. Ezt a szabályozást az Apple a pletykák szerint oly módon kerülné ki, hogy kiszedi a töltőcsatlakozót, és kizárólag vezeték nélküli töltést és adatátvitelt tesz lehetővé a jövőben. 

A felhasználható által gyorsan és könnyen cserélhető akku azonban igen nagy fejfájást okozna az Apple-nek, és persze a készülékek vízállóságának sem tenne jót, továbbá a belső dizájnt is át kellene alakítani (egy L-alakú akkut nem lehetne csak úgy kihúzni).  Egyelőre azonban ráérnek aggódni a gyártól, mert ha valóban ez az EU szándéka, még akkor is évekbe telhet, mire törvényerőre emelkedik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.