Hirdetés

Ez a cég még örül is az Apple Vision Pro hajmeresztő árának



|

A saját gyártmányuk ugyanis még a cupertinóiak termékénél is többe kerül.

Hirdetés

Az Apple Vision Pro megjelenésekor sokakat sokkolt a headset 3500 dolláros árcédulája, nem véletlen, hogy az internetes mémgyárosok főleg ezen élcelődtek a tagadhatatlanul látványos bemutatót követően. Akad azonban egy cég, amely kifejezetten örült a méregdrága hardver bemutatásának.

A finn Varjo nevű vállalkozás ugyanis még az Apple headsetjénél is borsosabb áron kínálja saját fejlesztésű eszközeit, amelyek egyaránt alkalmasak a virtuális valóság, illetve a kiterjesztett valóság tartalmainak megjelenítésére.

Hirdetés

A Varjo XR-3 ugyanis majdnem kétszer annyiba kerül, mint az Apple fejlesztése: 6495 dollárt, azaz szűk 2,2 millió forintot kérnek érte (plusz adók, ugyebár), igaz, ezért olyan minőséget kapnak, ami akár a katonai vagy a légierőnél dolgozó pilóták kiképzésére is alkalmas.

A cég társalapítója és technológiai igazgatója, Urho Konttori nemrég a The Next Web-nek nyilatkozva kifejtette, hogy az Apple megjelenése a területükön pozitív jel a cég tevékenységét tekintve, így nem konkurenciaként fogják fel a Vision Pro érkezését.

Az Apple belépése a kevert valóság (mixed reality - XR) világába fontos pillanat a teljes iparág számára. Az XR ugyanis már most fontos tényező a szórakoztatóiparban, mi pedig reméljük, hogy ma van az a fordulópont, amikor egy kicsit minden ember hétköznapi életének a részévé válik, ígéretes alkalmazási lehetőségekkel a szórakozás, a termelékenység vagy épp a kommunikáció terén

- mondta Konttori.

Arra számítok, hogy rövid távon a Vision Pro főleg a profi felhasználók számára teremt majd lehetőségeket, ezzel pedig az XR technológia jobban testközelbe kerülhet mindenki számára

- tette hozzá Sam Dale, az IDTechE elemzője, aki szintén a TNW-nek nyilatkozott a témával kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.