Hirdetés

Ez a kütyü háromszor gyorsabban kijózaníthatja az embert



|

A ClearMate komoly mértékben felgyorsíthatja az alkohol szervezetből való kiürülését, ráadásul nagyon egyszerűnek tűnik a használata.

Hirdetés

A torontói University Health Network kutatói egy olyan eszközzel álltak elő, ami komoly segítséget nyújthat, ha valaki esetleg súlyos mértékben felönt a garatra, ráadásul a használatához mindössze csak lélegeznie kell az alanynak. Szakemberek szerint ugyanis a tüdő is segíti a kijózanodást, mert amikor az alkohollal telített vér eljut a szervbe, hogy friss oxigént vegyen fel, akkor kilégzésekor nemcsak szén-dioxid, de az alkohol egy része is távozik a szervezetből.

Hirdetés

Erre a folyamatra épül a ClearMate elnevezésű eszköz működése is, ami segíti a légzés felgyorsulását, de közben biztonságban tartja az alanyt a káros következményektől, például az ájulástól. Ezt egy arcmaszkkal sikerül elérni, ami megfelelő mennyiségben jutatt szén-dioxidot és oxigént is a páciens tüdejébe, és úgy tűnik, hogy az eljárás működik is.

Elvégeztek ugyanis egy kísérletet, amely során az enyhe részegség elérésének érdekében öt egészséges résztvevővel itattak 40%-os vodkát és fél liter vizet. Nagyjából fél órán át volt használatban a ClearMate, miközben szondával és vérmintával mérték az alkoholszintet, és az eredmény alapján bizony háromszor olyan gyors volt a józanodás folyamata, mint alapjáraton.

Az eszközt egyébként a szénmonoxid-mérgezés kezelésére fejlesztették ki, és a fenti módszert csak kevés emberen tesztelték, de azért ez az eredmény még így is egészen érdekes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.