Hirdetés

Ez a linuxos mobil tiszteli a legjobban a magánszférádat



|

A Linuxot futtató PinePhone fizikálisan képes lekapcsolni a mikrofont, a kamerát, a Bluetooth-t, a WiFi-t és az adatkapcsolatot.

Hirdetés

A modern okostelefonokról mondjon bármelyik cég bármit, mostanra elég nyilvánvalóvá vált, hogy az Android és az iOS is olyan bonyolult rendszerek, amelyek ezernyi független funkciót futtatnak a háttérben észrevétlenül, és a készülék akkor sem biztos, hogy azt csinálja, amit gondolunk, ha bizonyos funkciókat a rendszerben letiltunk. Az Android Police éppen ezért jó ötletnek tartotta, hogy ismét megemlékezzünk a PinePhone-ról, ami ideális lehet azoknak, akik számára az átlagosnál fontosabb az adatbiztonság és a magánszféra. 

Hirdetés

A PinePhone-t idén dobta piacra sok éves fejlesztést követően a Pine64, és Linuxot telepít arra gyárilag. Az Android Police szerint a készülék legérdekesebb jellemzői azok a hardveres kapcsolók a készülék hátulján, amelyek fizikailag vágják el a modem, a WiFi, a Bluetooth, a mikrofon vagy a kamerák, jackcsatlakozó működését. 

A komponens fizikai letiltásával tényleg a felhasználó kezében van a kontroll, így leragasztani sem kell semmit, például a kamerákat. Bár az Android és az iOS egyaránt egyre nagyobb mértékben igyekeznek a biztonságot garantálni, az oldal szerint jó dolog, hogy olyan alternatíva is van a piacon, mint a PinePhone. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.