Hirdetés

Ez lehet a gond, ha a mobilod lassú, melegszik és gyenge az üzemideje



|

Ha valaki ilyesmit tapasztal az androidos okostelefonjával, akkor jó eséllyel cryptojacking áldozata lett.

Hirdetés

Ha valaki azt tapasztalja, hogy az androidos okostelefonja belassult, az üzemideje rövidebb lett, esetleg még a készülék hátlapja is melegszik, akkor jó eséllyel cryptojacking áldozata lett. Vagyis a készüléke titokban kriptovalutát bányászik valaki(k) számára. 

Hirdetés

A készülék azért viselkedik rendellenesen, mert a kriptovaluták bányászata komoly feldolgozási erőt igényel, többet, mint amire egyetlen okostelefon képes lenne. Éppen ezért a támadók egyszerre több androidos okostelefont céloznak meg, és hasznosítják azok erőforrásait. 

Az ESET biztonsági kutató rájöttek, hogy a Google Play Áruházban lévő, 1-5 millió telepítést számláló Bug Swasher játék titokban kriptovalutát bányászott a játékosok készülékein. A Kaspersky szerint az elmúlt 12 hónapban gombamód szaporodik az effajta mobilos appok száma, és bár a mobilok gyengék a bányászathoz, rengeteg van ilyen eszközből, ezért a bűnözők számára vonzó ötlet ezeket támadni. 

A Google még júliusban tiltotta ki az összes bányászappot a Play Áruházból, de még az óriáscég sem tudja, hogy mely appok rejtenek bányászatra szakosodott trójait. A folyamatos túlterhelés ráadásul az akkumulátor meghibásodását is okozhatja, sőt, maga a készülék is megsérülhet. 

A szakértők azt javasolják, hogy mindenki frissítse az operáció rendszert és az appokat a készülékein, használjon védelmi szoftvert és soha ne töltsön vagy telepítsen appot a hivatalos alkalmazásbolton kívülről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.