Hirdetés

[Frissítve] Ez lenne a Huawei Ark OS rendszere?



|

Szabadalmi bejelentéshez mellékelt képernyőképek kerültek elő, amelyek állítólag az Android leváltására írt Huawei rendszert ábrázolhatják.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Huawei gőzerővel dolgozik azon a mobil operációs rendszeren, amellyel leváltaná az Androidot a jövőbeli okostelefonjain. A Huawei továbbra is rajta van Amerika feketelistáján, és ha augusztus 19-ig nem sikerül megoldani Amerikának és Kínának a nézeteltéréseket, akkor a Huawei nagyon rögös útra lép. 

Hirdetés

Európában a kínai cég már szabadalmaztatta az Ark OS nevet - a szakértők tippjei szerint az Ark OS lesz a neve az Android leváltására írt rendszernek. 

A WinFuture jelentése pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Huawei márciusban a német szabadalmi hivatalhoz olyan bejelentést nyújtott be, amelyben egy mobilos kezelőfelületről van szó. Képernyőképeket is mellékeltek, amelyeken valami egészen más látható a ma megszokotthoz képest. A képek viszont androidos appokat is mutatnak. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy a képeken az Ark OS látható-e Android-támogatással vagy pedig csak egy Androidra írt új kezelőfelület. Az Ark OS rendszerű mobilok mindenesetre hiába támogatnak majd bizonyos androidos appokat, a Google Play Áruház és a Google appok nem működnek majd, licenc hiányában. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a Huawei már 2012-ben megkezdte a munkát az Android alternatíváján, így igazából nem számít, hogy már a tiltás előtt két hónappal kiadták ezeket a képeket. Jó eséllyel tényleg az Ark OS látható azokon, főleg, hogy Richard Yu már márciusban megerősítette, hogy elkészültek a rendszerrel. 

Frissítés: a Global Times jelentése alapján már augusztusban vagy szeptemberben megjelenhet a Huawei saját mobil operációs rendszere. Kínában HongMeng OS néven fut majd, minden más piacon pedig végül Oak OS lesz a neve. Jelenleg is intenzív tesztek zajlanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.