Hirdetés

Ezért rúgta ki Elon Musk a Tesla Superchargeren dolgozó szinte összes alkalmazottját



|

Tömeges elbocsátással jutalmazta a töltőhálózat vezetőjének ellenérzéseit.

Hirdetés

A teljes iparon átívelő leépítési hullám az olyan vállalatoknak sem kegyelmezett, mint a Tesla, ahol nemrégiben egészen elképesztő mértékű kirúgásokat, világszerte mintegy 14 ezer munkavállaló elbocsátását lengette be Elon Musk. A techguru ámokfutása azonban itt nem ért véget.

A szélnek eresztés nem sokkal később a Tesla Supercharger csapatánál folytatódott, ahol a fejes május elején - a korábbi számokhoz képest elenyésző - 500 alkalmazottnak intett búcsút, ami már az ügyfelek körében is kiverte a biztosítékot.

A Reuters értesülései szerint Musk négyszemközt ült le tárgyalni a töltőhálózat vezetőjével, Rebecca Tinuccival, aki arra számított, hogy a megbeszélés során a hálózat bővítéséről társalog majd a fejessel. Musk állítólag elégedetlen volt Tinucci beszámolójával, így további elbocsátásokat lengetett be. Tinucci nem értett egyet Musk leépítési szándékával, hangot adott ellenérzéseinek, ami végül nemcsak saját, hanem 500 másik alkalmazott állásába került.

Hirdetés

Amennyiben tényleg így történt az eset, nem csoda, hogy hatalmas a feszültség a Tesla berkein belül. A korábbi belsős beszámolók rendre bizonytalanságról, kiszámíthatatlan változásokról, ellentétes célokról és ingatag munkakörnyezetről számoltak be - ezek tükrében Musk viselkedése és a tömeges elbocsátások ténye is kevésbé meghökkentő.

A Bloomberg hozzátette, a szélnek eresztett munkavállalók közül elvileg néhányan már visszakerültek a céghez, bár jelen pillanatban ez cseppet sem segít Musk és a Tesla helyzetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.