Hirdetés

Több mint 14 ezer embert készül elbocsátani a Tesla



|

Egy Elon Musk által körbeküldött levél szerint óriási létszámleépítésre kerül sor hamarosan.

Hirdetés

Néhány hónapja már hallani mindenféle értesüléseket, most viszont egy a dolgozóknak küldött e-mailben esett szó arról, hogy a Tesla alkalmazottainak több mint 10%-át elbocsátja. Az Electrek beszámolója szerint azt követően, hogy a vezetőket arra kérték, jelöljék meg csapatuk elengedhetetlen tagjait, befagyasztották a részvényjutalmakat, elmaradt bizonyos dolgozók éves értékelése, és lassították a gyártási ütemet a sanghaji Gigafactoryben, hamarosan eljön a pillanat, amit mindez előrevetített.

"Az évek során gyorsan növekedtünk, több gyárunk is van világszerte. Ezzel a gyors növekedéssel bizonyos területeken megkettőződtek a szerepek és a munkakörök. Ahogy a vállalatot a növekedés következő szakaszára készítjük elő, rendkívül fontos, hogy a vállalat minden aspektusát átnézzük a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében."

- áll a Musk által küldött levélben.

Hirdetés

"Ennek részeként alaposan átvizsgáltuk a szervezetet, és meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy világszerte több mint 10%-kal csökkentjük a létszámot. Semmit sem utálok jobban, de meg kell tennünk."

Ezt követően köszönetet mondott minden távozónak a kemény munkáért, és előre megköszönte azoknak, akik maradnak, felkészítve őket a nehéz időszakra, ami a cég előtt áll.

A százalékból ítélve legalább 14 ezer embert elbocsátanak, de az nem tiszta, hogy mely divízióktól, létesítményektől. A cég pénzügyi beszámolója április 23-án válik majd nyilvánossá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.