Hirdetés

Ezt alaposan benézte a Face ID



|

Egy iPhone X-tulajdonos arra lett figyelmes, hogy a kollégája is fel tudja oldani az ő Face ID-val védett készülékét - és a cserekészüléknél is sikerült becsapni a rendszert.

Hirdetés

Aki találkozik egy iPhone X-tulajdonossal, az általában arra kérdez rá először, hogy az illetőnek mennyire vált be a Face ID. A jelek szerint ugyanis a közel keret nélküli kijelző ellenére ez a legfelkapottabb újdonsága a prémium almás okostelefonnak. 

Hirdetés

A Face ID-t sokan használják elégedetten, de természetesen időnként rémisztő beszámolókról is hallunk. Kínában például egy Yan vezetéknevű nő arra lett figyelmes, hogy a Face ID újra és újra cserbenhagyja őt. 

Az illető kollégája ugyanis minden egyes alkalommal fel tudta oldani a készüléket a Face ID-n keresztül, pedig nem az ő arca volt regisztrálva, hanem Yané. 

Yan ezután értesítette az Apple-t, ahol nem igazán hitték el a történetét. Emiatt befáradt egy közeli Apple Store-ba, ahol bemutatta a kollégájával, hogy megfelelő konfiguráció mellett is téved a Face ID. 

A szakemberek úgy döntöttek, hogy a konkrét modell nem működik megfelelően, ezért végül a TrueDepth kamera hibájára hivatkozva visszaadták a készülék vételárát. Yan egy másik iPhone X-et vett a pénzből, de sajnos ezt is fel tudta oldani a kollégája. A pénzt másodjára is visszakapta az Apple-től. Azt nem tudni, hogy harmadjára is iPhone X-et vett-e. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.