Hirdetés

Ezt tudja a Samsung Galaxy Z Flip5 és Z Fold5, plusz három további új Galaxy készülék



|

Nyári bemutatója során a Samsung leleplezte hajtogatós mobiljainak új generációs változatait, mellettük pedig még órákra és egy táblagépre is jutott idő. Hazai árak, előrendelői akciók - mindent megtudhatsz cikkünkből!

Hirdetés

Ahogy a VR-szemüvegek megjelenése nem formálta át teljesen a videojátékipart, csak kiegészítette azt újfajta élményekkel, úgy nem lett sztenderd a mobilok világában a hajtogathatóság, csak egy új opció azoknak, akik a megszokottól eltérőre vágynak.

A Samsung továbbra is az éllovasa a termékkategóriának, 2020 óta szüntelenül szállítja a Z Flip és Z Fold készülékek újabb és újabb változatait, és amint arra teljes mértékben számítani lehetett, idén nyáron a Samsung Unpacked keretében ismét friss modelleket hozott a gyártó.

Hirdetés

Samsung Galaxy Z Flip5 és Z Fold5

A Z Flip5 esetében a legnagyobb változás, hogy a külső kijelző 3,4"-osra nőtt, és a készülék összehajtva 2 mm-rel vékonyabb lett az új zsanérnak köszönhetően. Többféle órát, hátteret állíthatunk be rá, megnézhetjük az értesítéseket, a naptárt, az üzeneteket, és QWERTY billentyűzettel válaszolhatunk ezekre. Számos widget is elérhető lesz az időjárástól a zenelejátszón át az ébresztőóráig és stopperig, illetve elérhetjük az irányítóközpontot, amiből kapcsolhatjuk a Bluetooth-t, Wi-Fi-t, fényerőt, hangerőt, repülő üzemmódot vagy éppen a zseblámpát. A Samsung Walletben tárolt kártyák és jegyek ugyancsak használhatók lesznek az eszköz szétnyitása nélkül. Még hívást is indíthatunk így.

egy hajszálnyi rés még mindig van, de az oldalak párhuzamosak és a zsanér is fejlődött
egy hajszálnyi rés még mindig van, de az oldalak párhuzamosak és a zsanér is fejlődött

Két kamera kerül a fedlapra, egy 12 MP-es, f2.2-es, 123 fokos látószögű ultraszéles és egy 12 MP-es F1.8 OIS-sel megtámogatott főkamera. Letehetjük félig behajtva az eszközt, így könnyen fotózhatjuk magunkat távolról - ezt ugye eddig is tudták a Flipek, de most is kihangsúlyozták, mint egy igen népszerű funkciót. Belül nincsen meglepetés, a már jó előre megjósolt Snapdragon 8 Gen 2 dolgozik, ami képes több képből egyet csinálni az AI Object Aware Engine-nel, és MI-vel javítani a részleteken. A "trendinek" szánt Flip5 Grafit, levendula, krémfehér és menta színekben lesz elérhető.

A Z Fold5 elődjénél 10g-mal könnyebb és 2,4 mm-rel vékonyabb lesz, továbbfejlesztették a zsanért, kijelzője pedig akár 1750 nites csúcsfényerőre is képes. Belső kijelzője 7,6"-os, kinyitva 129,99 x 154,9 mm széles. Szintén a Snapdragon 8 Gen 2 SoC dolgozik benne, amiről a Samsung állítja, a tavalyi Gen 1-es chipnél 18%-kal hatékonyabb CPU-, és 32%-kal GPU-számítások tekintetében, ami pedig a melegedést illeti, a 38%-kal nagyobb párakamra segít kordában tartani a hőfokokat. Könnyebbé válik a multitasking, négy app között lapozhatunk villámgyorsan a kijelzőn és jelentősen fejlesztik a hasznos és praktikus tálcát is.

Az osztott képernyős elrendezés már jól működik, a taskbar is hasznos és már a drag'n'drop is összehozható két ujjal
Az osztott képernyős elrendezés már jól működik, a taskbar is hasznos és már a drag'n'drop is összehozható két ujjal

Egy appot kicsiben elhelyezhetünk az épp futó alkalmazás fölé, és bármikor előhúzhatjuk vagy elrejthetjük. Másolhatunk úgy, hogy az egyik ujjunkat a másolni kívánt képen tartjuk, a másikkal pedig appot váltunk. Könnyebb lesz osztott képernyős módot használni, intuitívabban pakolászhatjuk, rendezgethetjük az ablakokat. Ezekből is látszik, hogy a Fold5-nél a produktivitás igen nagy fókuszt kap, és hát ez logikus is, hiszen a nagy kijelzőnek éppen ilyen szituációkban lehet igazán hasznát venni.

Persze a Fold5-öt is félbehajthatjuk, ilyenkor alul egy touchpad, egy eszköztár, kezelőgombok és egyéb irányítóelemek is megjelennek, fent pedig fut a videó, film - amire éppen szükségünk van.

A Samsung csúcs hajtogatós mobiljának hátlapján 12 MP-es fő-, 50 MP-es széles- és 10 MP-es telekamera található, szelfikamerája pedig 10 MP-es és f2.2-es. Ha széthajtjuk az eszközt, szelfizhetünk úgy, hogy a külső képernyőn magunkat látjuk, de a háromkamerás rendszerrel fotózunk. A mobil támogatja az S Pen használatát, amit egy tokkal a készülékhez csatolhatunk - vagyis a tavaly is oly sokak által várt S Pen-hely ismét nem került kialakításra úgy, mint például az S23 Ultrán.

A mobilból elérhető lesz kékesszürke, fekete és krémfehér színű változat is. Természetesen a védelem is kiemelt prioritást élvezett a tervezés során, Corning Gorilla Glass Victus 2 védi a telefon elejét és hátulját is, a vízállóság pedig IPX8-as (a portól javallott továbbra is nagyon óvni a Foldokat).

A fizikai lünetta a kisebb és nagyobb átmérőjű Watch6 Classicnál is elérhető és pont olyan hasznos, mint amilyen régen volt
A fizikai lünetta a kisebb és nagyobb átmérőjű Watch6 Classicnál is elérhető és pont olyan hasznos, mint amilyen régen volt

Samsung Galaxy Watch6 és Watch6 Classic

Kétféle új okosórát választhatunk majd a Samsung kínálatából, de a legfontosabb hír, amit nagyon sokan követeltek, hogy visszatér a Classic modell forgatható lünettája. Funkciók tekintetében az alvásfigyelés fejlesztésére számíthatunk, részletesebb információkat kapunk arról, hogyan alszunk, és javaslatokat arra is, min változtassunk a minőségjavulásért. Többet tudhatunk meg testünk összetételéről és egészségünkről, az óra képes lesz nyomon követni a testhőmérsékletet a menstruáció figyeléséhez, jelzi a szívritmus kilengéseit, és egyelvezetéses EKG-t is használhatunk vele.

Még egy alváshoz ideális, puha szíjat is készített a Samsung és sokat fejlesztett az alvásfigyelésen
Még egy alváshoz ideális, puha szíjat is készített a Samsung és sokat fejlesztett az alvásfigyelésen

Elérhetjük a Samsung Walletben tárolt kártyákat gyors fizetéshez, bevethetjük távirányítónak fotózáshoz, ha letámasztjuk valahova a telefonunkat, kereshetjük is az elveszett eszközt, és számos, Google által gyártott és külsős fejlesztőktől származó appot is telepíthetünk.

Az új modell kijelzője 20%-kal nagyobb és fényesebb, gyorsabban működik, nagyobb az akkumulátora és kevesebb energiát is fogyaszt, mint az előző generációs óra. Sikerült drasztikusan, 30%-kal csökkenteni az alapmodell keretvastagságát, míg ez a Classic modell esetében 15%-os érték.

Samsung Galaxy Tab S9, Tab S9+ és Tab S9 Ultra

Prémium táblagépek lesznek a Tab S9-ek (az S9, az S9+ és az S9 Ultra), amiket Snapdragon 8 Gen 2 működtet, 34%-kal erősebb CPU-val, 41%-kal jobb GPU-val, és 49%-kal erősebb NPU-val a Snapdragon 8 Gen 1-hez képest. Dynamic AMOLED 2X kijelzőt kapunk HDR10+ hitelesítéssel, adaptív, 60~120 Hz-es képfrissítési sebességgel, szemkímélő beállításokkal. Mindegyik tablet 16:10-es képarányú, a Tab S9 11"-os, a Tab S9+ 12,4"-os, a Tab S9 Ultra pedig 14,6"-os. Az új masinák por- és vízállósága IP68-as, így akár esőben is használhatjuk, ha úgy hozza az élet. 20%-kal nagyobb a hangszóró is, vagyis a hangerőből is többet kapunk.

A háromféle méretű Tab S9 - a legnagyobb már akkora, akár egy notebook billentyűzet nélkül
A háromféle méretű Tab S9 - a legnagyobb már akkora, akár egy notebook billentyűzet nélkül

A GoodNotes jegyzetelő, a LumaFusion videószerkesztő, a Clip Studio Paint képszerkesztő és az ArcSite tervezőalkalmazás még idén megjelennek a Tab S9-ekre, teljes mértékben az eszközhöz optimalizálva. A Samsung Notesban valós időben szerkeszthetjük dokumentumainkat másokkal együtt. Az S Pent beleilleszthetjük az eszköz hátuljába, és tölthetjük is így. Lesz egy S Pen Creator Edition kiadás egyedi dizájnnal és cserélhető tollvégekkel.

Természetesen elérhetjük a DeX módot a laptopszerű élményhez, könnyen használhatunk osztott kijelzőt, és összekapcsolhatjuk egy okostelefonnal, ahonnan fájlokat is azonnal átmásolhatunk.

A Tab S9 8 GB + 128 GB-os és 12 GB + 256 GB-os, a Tab S9+ 12 GB + 256 GB-o és 12 GB + 512 GB-os, a Tab S9 Ultra pedig 12GB + 256 GB-os, 12 GB + 512 GB-os, és 16 GB + 1 TB-os változatban lesz elérhető, ahol előbbi a memória, utóbbi pedig a tárhely mérete. Prémium minőségét kihangsúlyozandó bézs és grafit színben lesz elérhető, elődjéhez képest vékonyabb kialakítással.

Hazai árak, előfizetői akciók

Az új Samsung Galaxy készülékek előrendelői akció keretében is elérhetők a bejelentés pillanatától kezdődően egészen 2023. augusztus 10. nap végéig. A Galaxy Z Flip5 489 990 forinton indul, az 512 GB-os változat 539 990 forintba kerül. A Galaxy Z Fold5 769 990 forinton nyit, az 512 GB/1 TB-os modellek rendre 819 990 és 909 990 forintba kerülnek.

A Galaxy Watch6 40/44 mm-es változatai 129 990 és 139 990 forintba kerülnek, ha LTE-s modellt szeretnél, azért 20 ezer forintot kell még ráfizetned. A Galaxy Watch6 Classic 43/47 mm-es méretben érhető el 169 990 és 179 990 forintért, az eSIM-es LTE-modellek 20-20 ezer forinttal kerülnek többe.

A Galaxy Tab S9 táblagépekből mindegyik verzió elérhető lesz. A legolcsóbb modell, a Galaxy Tab S9 Wi-Fi (8/128 GB) 364 990 forint, a Galaxy Tab S9 Ultra 5G (16 GB/1 TB) változat 774 990 forint.

Az új Galaxy készülékek július 31-étől megvásárolhatók. Az előrendelői akció keretében aki a bejelentés előtt érdeklődését fejezte ki az új készülékek iránt (és regisztrált), a Galaxy Flip5 és Fold5 készülékek árából 40, a Galaxy Tab S9 tabletek árából 20 ezer forint kedvezményt kap.

A következő ajánlat a készülékbeszámítás, ahol a Tab S9+ és Ultra, valamint a Flip5 árából 40 ezer forint további kedvezményt kaphatnak a vásárlók, Watch6-nál 15 ezer, a Watch6 44 mm-nél (és Tab S9-nél) 20 ezer, a Watch6 Classicnál 25 ezer, a Fold5 esetében pedig ez az összeg 60 ezer forint.

Ezzel még mindig nincsen vége az akcióknak: A Watch6-vásárlók egy-egy extra szíjat is kapnak ajándékba, a Tab9 táblagépekhez billentyűzetes tokot adnak (angol szitázással). A Fold5 és Flip5 vásárlók eggyel nagyobb tárhelyet élvezhetnek azonos áron, ha pedig frissen regisztrált Samsung fiókkal az online Samsung webáruházban vásárolnak, egy 35 wattos töltőfejet is kapnak. Ha gyors vagy és 07. 29. 13:00 percig vásárolsz a Samsung webáruházban, még egy Galaxy Buds2 Pro TWS-fülhallgatót is kapsz ajándékba. Ha a kosárba 2 vagy 3 kiegészítőt is teszel, 15 és 20%-os árkedvezményt kapsz ezen termékekre. Ha egyszerre vásárolsz mobilt, tabot, fülhallgatót és órát, úgy termékektől függően 20, 40 vagy 60 ezer forint további árengedményt kapsz a végösszegből.

Érdemes okosan összeválogatni a termékeket, kiegészítőket és kedvezményeket, mert egyszerre mindet nem lehet beváltani, de ha jól ügyeskedsz, jelentősen olcsóbban újíthatod fel mobil eszköztáradat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.