Hirdetés

Itt próbálkozz, ha téged is letiltott a Facebook



|

Te is egyszer csak arra eszméltél, hogy bezárultak Zuckerberg kapui és kint rekedtél? Mutatjuk, hol és hogyan kell kopogni, hogy visszaengedjenek.

Hirdetés

Magyarországon hétfő óta bukkant fel az átlagosnál jóval több hír, komment és fórumbejegyzés arról, hogy a Facebook valamiért a korábbiaknál nagyobb lendülettel kezdett irtásba a felhasználói fiókok között. Sok "áldozat" szerint nem csak arról van szó, hogy az eddigi gyakorlatot követve trollokat, szélsőséges nézeteket terjesztőket és kamufiókokat célzott be a közösségi szolgáltatás, mi is kaptunk olyan üzeneteket, amelyben teljesen átlagos érdeklődésű, mindenféle extremitást kerülő olvasóink találták egyik pillanatról a másikra zárva a fiókjukat.

Hirdetés

A Facebook eddig semmilyen hivatalos visszajelzést nem adott a hazai média megkereséseire, ezért továbbra sem tudjuk, hogy a cenzor-algoritmus mellékonfigurált túlkapásai állnak a háttérben, vagy esetleg az érintett felhasználók akaratukon kívül kattintottak valami olyasmire, ami vörös riasztást adott. Lényeg a lényeg, bár bizonyára akadnak páran, akik ezek után azt mondják, most már csak azért sem könyörgik vissza magukat, sokan azért szeretnének visszatérni a Facebookra, hiszen minden összeesküvés-elmélet, meg divatos fanyalgás ellenére például itt tudnak könnyen kapcsolatban maradni távoli rokonokkal, barátokkal, meg itt tudják követni a PC Worldöt is, ami ugyebár nyomós indok.

Szerencsére minden kizárt, és visszatérni szándékozó felhasználónak több lehetősége is van felülvizsgálat kérésére. Mondjuk videós formában is, utána pedig szövegesen, a szükséges hivatkozásokkal együtt.

Egyrészt élő fiók nélkül is végig lehet böngészni ezt az aloldalt, amely magyar nyelven is elérhető (ehhez csak annyi kell, hogy magyar nyelvű böngészővel látogassuk meg). Ebben mindent leírnak arról, milyen okokból tilthat le fiókokat a Facebook, ezáltal akár rá is jöhetünk, hogy hebehurgya módon beleütköztünk valamelyik tiltásba. Ezután látogassunk el a facebook.com/login/identify oldalra, ahol igazolhatjuk, hogy valóban élő emberé a fiók, nem pedig egy kamu személyiség használta. Fontos, hogy ezt az oldalt mindenképpen azzal a számítógéppel vagy mobillal indítsuk el, amivel használni szoktuk a Facebookot.

Ha nem az azonosítás volt a probléma, még akkor is van egy menekülőút, mégpedig a facebook.com/help/contact/260749603972907 címen elérhető űrlap. Ezt kitöltve jelezhetjük, hogy szerintünk tévedésből tiltották le a fiókunkat és ezért kérjük a visszaállítását.

Mivel a Facebook tulajdonában álló Instagram is hasonló irtást rendezett, itt is van lehetőségünk űrlap kitöltésével felülvizsgálatot kérni, erre a help.instagram.com/contact/1652567838289083 oldalra kell kattintani és követni az utasításokat. Ehhez elkérik a felhasználónév mellett a valódi nevet és az e-mail címet is.

Azt a módszert pedig reméljük, senki sem követi, hogy a napokban felbukkant kamuüzenetet küldözgetik szanaszét, amit "állítólag" Mark Zuckerberg írt (de láthatóan egy olyan papagáj fordított, amelyiket egy 286-oson futó Google Translate nevelt), ez ugyanis csak a régen is divatos "küldd tovább x embernek" lánclevelek buta inkarnációja, amely a mostani Facebook irtást használja fel apropónak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.