Hirdetés

Túlbuzgó módon blokkolja a koronavírusról szóló tartalmakat a Facebook



|

A rendes cikkeket is káros tartalomnak nézi a Facebook spamszűrője, de dolgoznak a hiba megoldásán.

Hirdetés

Elárasztották a netet az olyan panaszok, amelyek szerint a Facebook blokkolja a felhasználókat abban, hogy rendes cikkeket (nem álhírekről, tévinformációkról van szó) tegyenek közzé a koronavírusról. A jelek szerint egy hiba van a spamszűrő rendszerben. Miközben a felhasználók a Twitteren panaszkodnak, hogy nem tudnak cikkeket megosztani a legnagyobb médiaszereplőktől, addig nem egyértelmű, hogy pontosan mivel volt baj, és eleinte a Facebook sem reagált a helyzetre. 

Hirdetés

A járvány hatására sok más céghez hasonlóan a Facebook is hazaküldte a moderátorait, akik a tartalmak szűrését végezték. Egy ideje nagyrészt automatizált algoritmusok végzik a szűrést, amelyeket a bírságok és perek elkerülése érdekében kifejezetten agresszívre állítottak, inkább töröl az AI, mint bármit megtart, ami kérdéses. 

Miközben egyesek máris azt hirdetik, hogy a mesterséges intelligencia mindent felelőtlenül törölget majd a jövőben, addig a Facebook végül megszólalt. Az óriás szerint a hibának nincs köze az algoritmusokhoz és ahhoz, hogy a moderátorokat hazaküldték. A Facebook rajta van a szűrőrendszer javításán és a tartalmak visszaállításán. Eközben pedig azt tervezi, hogy a saját dolgozóit fejenként 1000 dollárral támogatja a nehéz időkben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.