Hirdetés

Fájóan hiányzó funkciót pótolt a Spotify



|

Sokan örülhetnek a zenestreaming platform legújabb frissítésének.

Hirdetés

A Spotify továbbra is a zenestreaming piac koronázatlan királya, hiszen a svéd szolgáltató nemrég dicsekedett el vele, hogy az előző év végéig újabb 10 millió ügyfelet szerzett, s ezzel már 205 millióan fizetnek elő a korlátlanul pörgethető ritmusokra.

A platform népszerűségében komoly szerepet játszanak az ízlésünkhöz passzoló ajánlások, amelyek segítségével rengeteg új zenét ismerhetünk meg. A Spotify most bevezet egy új funkciót, amivel jobban szabályozhatjuk, hogy mi alapján dolgozzon az algoritmus.

Hirdetés

Mostantól egy gombnyomással megadhatjuk, hogy a platform ne vegyen figyelembe bizonyos lejátszási listákat az ízlésünk meghatározásánál, s ezzel a későbbi ajánlásoknál. Hogy miért döntünk így, annak számos oka lehet: ilyen például, ha szülők vagyunk, és egy gyerekdalokat tartalmazó lista lejátszása után nem szeretnénk, ha a Spotify a helyzetet "félreértve" állandóan további gyerekdalokkal zaklatna.

A régen követelt funkció aktiválásához a lejátszási listákon belül meg kell érinteni a képernyő felső részén található három pontot, majd kiválasztani az "Exclude from your Taste Profile." opciót. Fontos részlet, hogy a listákon belül az egyes dalokat továbbra is kedvelhetjük, a kedvelt tételeket pedig figyelembe fogja venni az algoritmus az ajánlások összeállításakor.

A Spotify vonatkozó blogposztja szerint a frissítés világszerte elérhető az androidos és iOS-es mobilalkalmazásban, valamint a webes felületen is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.