Hirdetés

Felhőkbe küldött drónokkal csináltak esőt Dubajban



|

Az 50 Celsius-fokos hőmérséklettel például így is fel lehet venni a harcot.

Hirdetés

Dubaj és a közel-keleti régió nem arról ismert, hogy mindig kellemes az ottani hőmérséklet. Míg mi 35 fok felett már megváltásért könyörgünk, ott az 50 Celsius-fok is előfordulhat, és azt a melegebb éghajlathoz szokott lakosok is nehezen viselik. 

Lehet próbálkozni az esőtánccal, de akinek annyi pénze van, mint az Egyesült Arab Emírségeknek, szánhat néhány milliárdot (forintba átszámolva 4,5-et, nagyjából) arra, hogy a tudomány segítségével idézzen elő esőzést.

Hirdetés

A Nemzeti Meteorológiai Központ (NCM) azt találta ki, hogy drónokat küld a felhőkbe, melyek elektromos hullámokat bocsátanak ki, amitől megindul az esőzés. 2021 eleje óta már 126 alkalommal próbálkoztak ezzel.

Előfordult az is, hogy sóval vagy más vegyszerekkel idézték elő a felhőszakadást, de a mostani eset azért különleges, mert semmilyen vegyszert nem használtak.

A technológiával Kína és India is kísérletezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.