Hirdetés

Felvásárlás nem történt, de az amerikai kormány továbbra sem tiltja be a TikTokot



|

A leköszönő Trump-kormánynak jelenleg jobb dolga is van annál, mint hogy a videomegosztóval foglalkozzon, így azonban az egész felvásárlás a levegőben lóg.

Hirdetés

Már majdnem fél éve húzódik a TikTok és az amerikai kormány harca, melynek eredménye az lett, hogy az alkalmazás egyesült államokbeli forgalmazására az Oracle és a Walmart vállalkozott. Ezzel elméletileg elhárulna a Trump-vezetés által hangoztatott adatvédelmi veszély. Az intézkedések bevezetésére már megannyi határidőt szabtak, ezek azonban egyre csak tolódnak.

A TikTok fejlesztői már hetekkel ezelőtt elmondták, semmilyen információt nem kaptak a kormánytól, hogy egészen pontosan hogyan és mikorra kéne végrehajtaniuk az átállást. Nyilvánvaló, hogy az alkalmazást tulajdonló kínai ByteDance célja, hogy minél tovább halasszák a döntést, hiszen van rá esély, hogy a megválasztott Joe Biden beiktatása után semmissé teszi a Donald Trump által meghozott kényszerítő szabályozásokat.

Hirdetés

A videomegosztó amerikai részlege felvásárlásának először november 12-ig kellett volna végbemennie, ezt azonban később november 27-re tolták. Most, hogy az újabb határidő is közeleg, a pénzügyminisztérium közleményt adott, ki hogy egy újabb héttel meghosszabbítja a türelmi időt. Ezúttal arra hivatkoznak, hogy érkezett hozzájuk egy beadvány, melyet meg kell vizsgálniuk, de sejthető, hogy a Trump-vezetésnek jelenleg nincs ideje ezzel az üggyel foglalkozni.

A halogatás határozottan a ByteDance malmára hajtja a vizet, hiszen most december 4-re csúszott a határidő, Joe Biden január 20-i beiktatása pedig vészesen közeleg. Persze az egyelőre egyáltalán nem lejátszott meccs, hogy az új elnök érvényteleníti-e elődje szabályozásait, de nyilvánvaló, hogy a kínai cég erre játszik, a jelenlegi kormány pedig a jelek szerint készséggel asszisztál hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.