Hirdetés

Ferenc pápa szeretné, ha több gyerek tanulna programozni



|

Ingyenes programozási oktatóplatformot népszerűsít a katolikus egyházfő.

Hirdetés

Az argentin származású Jorge Mario Bergoglio, vagyis Ferenc pápa kétségtelenül minden idők egyik legnépszerűbb katolikus egyházfője, aki a 2013-as hivatalba lépése óta igyekszik ismét a szegények és az elesettek megsegítése felé fordítani a hívek figyelmét, valamint rendszeresen megszólal az olyan kortárs témákban is, mint a migráció kezelése vagy a klímaváltozás elleni harc.

A jelek szerint pedig az IT-szektor kihívásai sem kerülik el Őszentsége figyelmét, most ugyanis egy olyan kezdeményezés adta a nevét, amely a programozóhiányon igyekszik enyhíteni a tudáshoz való hozzáférés megkönnyítésével.

Hirdetés

A "Code with the Pope", vagyis a Programozz a pápával néven futó kezdeményezés egy ingyenes digitális tanfolyamot takar, melyen keresztül fiatalok milliói tanulhatják meg a Python programozási nyelv alapjait. A képzést egy lengyel vállalkozó, a Cosmose AI-jal milliárdossá vált Miron Mironiuk hívta életre, 11-15 éves gyerekeket célozva Európában, Afrikában és Latin-Amerikában.

"Hisszük, hogy a pápa bevonása segíti meggyőzni őket arról, hogy szánjanak rá egy kis időt, és használják ki ezt a lehetőséget, hogy ingyen tanuljanak meg programozni."

- nyilatkozta a BBC-nek a 33 éves milliárdos, aki spanyol, angol, olasz és lengyel nyelven tette elérhetővé a tapasztalt oktatók segítségével összeállított leckéket. A résztvevők kezdetben a változókkal, a ciklusokkal és a feltételes utasításokkal ismerkedhetnek meg, majd olyan haladóbb fogalmakkal is találkoznak, mint a függvények és az objektumok.

"A programozás a 21. század egyik alapvető készsége, hasonlóan az olvasáshoz, az íráshoz vagy a számoláshoz. A programozás elsajátítása során a problémamegoldó készségedet, a kreativitásodat és a kritikai gondolkodásodat is fejlesztheted. Emellett a lehetőségek világa is megnyílik előtted, hogy saját játékokat, weboldalakat és alkalmazásokat hozz létre."

- írja a Code with the Pope weboldala, ahol egy regisztrációs oldal kitöltésével lehet csatlakozni az oktatáshoz. A kezdeményezés nemcsak azért lehet fontos, mert a becslések szerint 2030-ra már 85 millió programozói állás lesz betöltetlen, hanem azért is, mert az alapvető kódolási készségek megtanulása sokak számára akár a szegénységből is kiutat jelenthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.