Hirdetés

Fontos új funkciót kapott a Shazam, amiért a szomszédaid lesznek a leghálásabbak



|

Többé nem muszáj hangosan lejátszani a zenéket, hogy az alkalmazás elvégezze a dolgát.

Hirdetés

A zenék felismerésére létrehozott Shazam szoftver története egészen 2002-ig nyúlik vissza, így a technológia már kimondottan érett volt, mikor az Apple 2018-ban, a korabeli jelentések szerint mintegy 400 millió dolláros áron felvásárolta a mögötte álló brit céget. A szolgáltatás fejlődése szerencsére azóta sem állt meg, így például 2022-ben bevezették a kétoldalú titkosítást, most pedig egy újabb hasznos funkcióval bővült az alkalmazás repertoárja.

A 9to5Mac hívta fel rá a figyelmet, hogy a legutóbbi frissítéssel a Shazam képessé vált arra, hogy akkor is felismerje az éppen lejátszott dalokat, ha vezetékes vagy vezeték nélküli fül- vagy fejhallgatón keresztül használjuk a készülékünket.

"Mostantól azonosíthatod a zenéket, miközben fejhallgatót viselsz (vezetékes vagy Bluetooth). Egyszerűen csak nyisd meg az alkalmazást, ellenőrizd a fejhallgató ikonját, hogy megerősítsd, hogy a fejhallgatód csatlakoztatva van, majd kezdd el felismerni a zenét magad körül vagy olyan alkalmazásokban, mint a TikTok, az Instagram és a YouTube

- írja az Apple.

Hirdetés

A trükk tehát úgy működik, hogy ha fülhallgatón keresztül hallgatjuk egy YouTube-videót, amiben megszólal egy zenei betét, csak elindítjuk a Shazamot, visszatérünk a YouTube-hoz, majd az adott szekciót lejátszva a Shazam ki fogja írni, mit "hallott" odaát. Fontos hangsúlyozni, hogy a frissítésben maga a fülhallgatós támogatás az újdonság, más alkalmazásokban ugyanis már eddig is képes volt felismerni a számokat az app, de csakis a hangszórókon keresztül.

A Shazam egyébként Androidon is elérhető, de arról nincs információnk, hogy abban a verzióban is élesítették-e az új képességet. Az almás eszközökön mindenesetre jó hír, hogy a dalok felismerése nem csak AirPods-típusú fülesekkel vagy fejhallgatóval működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.