Hirdetés

Morbid időzítéssel akciózta az Amazon a Logitech kontrollereket



|

A digitális áruházra is hatással voltak a Titan tengeralattjáróval történtek.

Hirdetés

A PC World hasábjain is beszámoltunk róla, hogy június 18-án megszakadt a kapcsolat a Titan nevű mini-tengeralattjáróval, amely egy milliárdossal és a fiával, egy tudóssal, valamint az utat szervező OceanGate cég vezetőjével és a pilótával a fedélzetén próbált lemerülni a Titanic gőzös 3800 m-es mélységben fekvő roncsához.

Azóta sajnos kiderült, hogy hiába zajlott napokon át tartó kutatás a jármű után, a Titan valószínűleg már a kapcsolat megszakadásakor összeroppant a nyomás alatt, melynek hátterében a hasonló célú tengeralattjáróktól élesen eltérő, számos szakértő által életveszélyesnek tartott konstrukciója állhat. A keresés alatt bejárta a sajtót a hír, hogy a Titant egy korábbi felvétel alapján egy olcsó Logitech F710 kontrollerrel irányítják, az Amazon pedig a jelek szerint éppen ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy leárazza a Logitech vezérlőket.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja a Cheap Ass Gamer nevű Twitter-fiók, amely még a nagy erőkkel folyó mentőakció alatt posztolta, hogy a digitális áruházban kedvezményes áron lehet behúzni néhány Logitech kontrollert, köztük a 2010-ben piacra dobott, vagyis 13 éves F710-zel. A posztba ágyazott link viszont nem vezet a bemutatott akcióhoz, a Kotaku cikke alapján pedig már csütörtökön is ez volt a helyzet.

Így nem kizárt, hogy csupán a fiók üzemeltetője űzött morbid tréfát a néppel, vagy az is megeshet, hogy az Amazon algoritmusa érzékelte a Logitech kommenterekre érkező megemelkedett kereséseket, és automatikusan indított egy leárazást. Akárhogy is legyen, annyi bizonyos, hogy a tragédia körüli hírverés egy tengeralattjárós horrorjáték eladásait is meglódította, amiről testvérlapunk, a GameStar írt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.