Még jobb minőségűek lesznek a Google Duo videohívások



|

Alacsony sávszélesség mellett javított jelentős mértékben a videohívások minőségén a Google, méghozzá egy új kodekkel. Emellé még új funkciók is érkeznek.

Bőven lehet válogatni manapság a videohívásra alkalmas appok tengeréből, még a közismertebb fejlesztők szoftvereiből is hatalmas a választék, főleg most, a kijárási korlátozások idején. Vannak bonyolultabb és sokoldalúbb, illetve egyszerűbb megoldások is. Utóbbi táborba tartozik a Google Duo, amely megbízható választás a videohívásokhoz, ráadásul most több érdekes frissítést is kapott a Google-től. 

Hirdetés

A legérdekesebb az új AV1-es tömörítési algoritmus, amely annak ellenére is óriási mértékben javít a videó minőségén, hogy a Duo eddig is a legjobb képet adta a nagyközönség szerint. A frissített technológia főleg alacsony sávszélesség mellett mutatja meg igazán, mennyit tud srófolni a közvetített mozgóképeken. Az új kodek a Google ígéretei szerint a következő hét során lesz elérhető. 

A fejlesztők az új app-verzióban azt is lehetővé teszik, hogy csevegés közben gyors fotót készítsünk magunkról és a beszélgetőtársunkról, és az ígéretek szerint az eredmény jobb lesz, mint egy sima képernyőkép. Ehhez viszont a beállításokban engedélyezni kell a Duo moments funkciót, azután egyetlen gombnyomással elkészül a fotó. Ez egyébként nem a normál nézetet tartalmazza majd, tehát az egyik szereplőt nagyban és a másikat a sarokban, hanem két teljes nagyságú fejet, valahogy így:

Nemrég ezen felül bővítette az egy beszélgetésben résztvevők maximális számát a Google, 12-re, de a következő hetekben még tovább emeli a felső limitet (hogy mennyire, az viszont még titok). A szolgáltatásban elküldhető videoüzenetek pedig automatikusan mentődnek majd, nem járnak le 24 óra alatt, így ha valaki úgy marad le egy hívásról, hogy egy napnál tovább tart elvergődnie a telefonjáig, akkor is megtalálja ezeket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.