Hirdetés

Gürizel, vagy lelépsz - üzente Musk a Twitter megmaradt dolgozóinak



|

"Rendkívül kemény munkát" követel a milliárdos azoktól, akik részt akarnak venni a Twitter 2.0 felépítésében.

Hirdetés

Az Elon Musk tulajdonába került Twitternél valóságos tisztogatás kezdődött, hiszen nemcsak az állomány felét, mintegy 3700 embert építettek le egyetlen tollvonással, de azok a munkatársak is sorban az utcán találják magukat, akik a nyilvánosság előtt fejezik ki az új főnökük iránti ellenszenvüket.

Aki viszont azt hitte, hogy itt megáll a dolog, az nagyot tévedett: Musk nemrég egy hajnali körlevélben tudatta a megmaradt állománnyal, hogy rendkívül szigorú követelményekhez köti a közös munka folytatását.

Hirdetés

A The Washington Post által nyilvánosságra hozott levél szövegét változtatás nélkül közöljük, így mindenki maga döntheti el, mit gondol róla:

"Rendkívül keményen [itt eredetileg az extreme hardcore kifejezést használja - a szerk] kell dolgoznunk ahhoz, hogy megépítsük a jövőben áttörést hozó Twitter 2.0-t és sikeresek legyünk az egyre növekvő versenyben. Ez azt fogja jelenteni, hogy hosszú órákat kell dolgozni magas intenzitással. Csakis a kivételes teljesítmény jelent majd átmenő jegyet.

A Twitter emellett sokkal inkább mérnökközpontú lesz. A tervezés és a termékmenedzsment továbbra is nagyon fontos szerepet játszik, és közvetlenül nekem fognak jelenteni, de a csapatunk többségét a nagyszerű kódolók alkotják majd, és ők is bírnak majd a legnagyobb befolyással. A Twitter alapvetően egy szoftver- és szervercég, ezért azt hiszem, így van értelme.

Ha biztos vagy benne, hogy részese akarsz lenni az új Twitternek, akkor kattints az alábbi linkre, ahol igennel válaszolsz. Aki ezt holnap (csütörtökön) 17 óráig (ET) nem teszi meg, három hónapos végkielégítést kap. Bármilyen döntést is hozol, köszönjük a Twitter sikeréért tett erőfeszítéseidet."

Aki tehát nem fogadja el Musk feltételeit, az három hónapnyi fizetéssel a zsebében nézhet újabb lehetőségek után, a többieknek viszont fel kell kötniük a gatyát, hiszen Musk túlórára és kemény munkára vonatkozó elvárásai már a Tesla és a SpaceX kapcsán is közismertnek számítanak. A milliárdos ráadásul a home office nagy ellensége is, így már az első állománygyűlésen emlékeztette a Twitter csapatát, hogy a többi vállalkozásánál is az irodai jelenlétben és a "hardcore munkában" hisz.

Az viszont könnyen megeshet, hogy a mikroblognál nagyobb számú álláshirdetés feladására kényszerül majd, a korábban az Ubernél és a Skype-nál is megfordult szoftvermérnök, Orosz Gergely értesülései szerint ugyanis egy belső felmérés alapján csupán a megmaradt mérnökök 25%-a tervezi a részvételt a Twitter 2.0 létrehozásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.