Hirdetés

Ha eddig nem vettél iPadet vagy MacBookot, most már várj egy kicsit



|

Rövidesen több új táblagépet és laptopot is bemutathat az Apple.

Hirdetés

Az időközben a világ első számú mobilgyártójává előlépett Apple ugyan most éppen azzal van elfoglalva, hogy sikerre vigye a január 19. óta előrendelhető Vision Pro AR/VR Headset tengerentúli rajtját, az élet azonban nem áll meg a 3500 dolláros eszköznél, további termékek is sorakoznak az almás cég palettáján.

Egy friss jelentés pedig arról árulkodik, hogy a cupertinóiak nem is lazsálnak, egy közelgő bemutató keretében ugyanis több újdonságot is villanthatnak majd a közönségnek.

Az Apple az ősz során két termékleleplezést is tartott, ám ezeken csak az új iPhone-ok, az aktuális Apple Watch modellek és az M3-as processzorral szerelt MacBookok kerültek szóba, míg az olcsóbb MacBook Air laptop és az iPad széria teljesen kimaradt a rivaldafényből. 

Hirdetés

Bloomberg neves elemzője, a gyakran jól értesült Mark Gurman szerint azonban a tavasz során az alábbi újdonságokat is elhozza a gyártó:

  • MacBook Air: Gurman arra számít, hogy az Apple "több új MacBook Airrel" is jelentkezik, ami a MacRumors szerint a 13 és 15 hüvelykes kiadások debütálására utal. A frissítés lényege a Pro-kiadásokban debütált M3-as processzor beköszönése lehet hardveres sugárkövetéssel (ray tracing), illetve a Wi-Fi 6E szabvánnyal is kompatibilissé válhat a belépő almás laptop.
  • iPad Air: az Apple középkategóriás táblagépe ezúttal 10,9 és 12,9 hüvelykes kiadásokban támadhat, a burkolat alatt az M2 chippel. Gurman nem számít nagyobb külső változtatásokra, egyedül a kamerasziget alakul át látványosabban, valamint Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 támogatást is kapunk.
  • iPad Pro: A továbbra is 11 és 13 hüvelykes kijelzővel érkező csúcs-iPadek lehetnek az elsők, amelyek LCD helyett OLED kijelzőt használnak majd, ez pedig többek között a színtartományra és az energiafogyasztásra is jótékony hatást gyakorolna. További újdonság lehet az M3-as processzor, a vezeték nélküli MagSafe töltés és egy áttervezett Magic  Keyboard nagyobb trackpaddel.

Amennyiben az Apple valóban tavaszi műsorral jelentkezik, az a korábbi példák alapján március-április környékére várható, így ha almás táblagép vagy laptop vásárlása előtt állsz, ezt még érdemes lehet kibekkelni, már csak a meglévő típusok esetleges árleszállítása reményében is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.