Hirdetés

Ha kriptovalutákkal kereskednél, rengeteg kamu alkalmazás akarja ellopni a pénzed



|

Egy digitális biztonsággal foglalkozó vállalat szerint legalább 167 hamis Android és iOS app van, amely online kereskedelmi megoldás helyett egyszerűen ellopja pénzünk vagy adatunk.

Hirdetés

A Sophos a világ egyik vezető digitális biztonsági vállalata, több mint 400 ezer szervezettel működik együtt, hogy megvédje azokat a fenyegetésektől. A cég legújabb kutatása alapján számos olyan mobilapplikációt azonosított, amelyeket a csalók kereskedelmi és kriptovaluta alkalmazásoknak álcáztak, hogy személyes adatokat és pénzt lopjanak a gyanútlan felhasználóktól.

Sok esetben jól ismert cégek alkalmazásaihoz hasonlítanak a pénzlopó appok, így kiemelten fontos figyelni arra, hogy megbízható forrásból telepítsünk hivatalos applikációkat.

A vállalat legutóbbi tanulmányából kiderült, hogy a Sophos 167 hamis Android és iOS appot azonosított, és kiderült, hogy a támadók általában hasonló módszerekkel próbáltak pénzt kicsalni az áldozatoktól.

Hirdetés

A vizsgált weboldalak hasonló nyelvezetet használtak, némelyik pedig még ügyfélszolgálati opciót is tartalmazott. A kutatók azt állapították meg, hogy mindegyik azonosított csalást vélhetően ugyanaz a csoport működteti.

Egyik gyakori csaló módszer a társkereső alkalmazásnak való álcázás, viszont más esetekben megbízható márkák, sokszor bankok hivatalos applikációinak álcázták a hamis programokat. Számos alkalommal hamis letöltőoldalt is készítettek a csalás fejlesztői, hogy megbízhatónak tűnjenek a felhasználók számára.

A Sophos arra figyelmeztet, hogy azért, hogy ne essünk áldozatul az ilyen kártékony appoknak, csak
olyan megbízható forrásokból telepítsünk applikációkat, mint például a Google Play vagy az Apple
alkalmazásboltja. A vállalat részletes tanulmánya a Sophos hivatalos honlapján olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.