Hirdetés

Hamarosan eljöhet az idő, amikor már nem kell újraindítani PC-d a frissítések miatt



|

A Microsoft egy olyan frissítési eljárást tesztel, ami jóval kényelmesebbé teszi a felhasználók életét.

Hirdetés

Murphy törvénye alól természetesen a Windows sem képez kivételt, így szinte garantált, hogy mindig a létező legrosszabb időpontban ugranak fel a havi biztonsági frissítés elérhetővé válására vonatkozó figyelmeztetések, melyeket elfogadva még újra is kell indítanunk a számítógépet, hogy települjön az aktuális csomag.

A jövőben viszont a Microsoft megkönnyítheti az életünket, köszönhetően egy olyan eljárásnak, amely nagyban megritkíthatja a frissítésekből eredő kényszer-rebootokat.

Hirdetés

Elsőként a Windows Central hívta fel rá a figyelmet, hogy a redmondiak a Windows Insider Program fejlesztői (Dev) csatornáján tesztelik a hot patching nevű megoldást, amely már a futtatott folyamatok memóriában tárolt kódját írja felül, így nem szükséges számára a PC újraindítása az aktuális update installálásához.

A megoldás nem teljesen új, mivel már bizonyos Windows Server kiadásokban és az Xboxon is alkalmazza a Microsoft, most viszont a Windows 11-ben zajlik a tesztje az olyan gépeken, amelyeken engedélyezve van a virtualizáció-alapú biztonsági protokoll (VBS). Fontos azonban megjegyezni, hogy a hot patching nem szabadít meg teljesen a rebootoktól, mert egy alapfrissítésre támaszkodik, aminek néhány havonta szüksége van egy újraindításra, illetve még ezzel együtt is előfordulhatnak olyan hibajavítások, amelyek újraindítást igényelnek, nem beszélve a nagyobb funkciófrissítésekről.

A Windows Central úgy értesült, hogy a Microsoft a Windows 11 vélhetően nyáron érkező 24H2-es frissítésével szeretné lezavarni a hot patching nyilvános kiadását x86-os és x64-es hardvereken, míg az ARM-alapú PC-k csupán valamikor 2025-ben számíthatnak rá. Arról a portálnak sincsenek információi, hogy a megoldás a Windows 11 normál felhasználóinak, avagy csak az Enterprise, Education és Microsoft 365 ügyfeleknek szól-e majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.