Hirdetés

Hamarosan megtudjuk, hogy milyen illatú a világűr



|

A NASA alkotta meg az űr illatát korábban, most pedig parfümként bukkant fel a Kickstarteren.

Hirdetés

A legtöbb ember nem gondolkozik azon, hogy milyen illata lehet a világűrnek, pedig az űrhajósok szerint igenis létező kérdés ez. Ők az illatot a pirított steakhez, málnához, rumhoz hasonlítják (bár jó kérdés, hogyan, hiszen nem épp jellemző az, hogy űrruha nélkül mászkálnának odakint). Hamarosan bárki megtudhatja miről van szó, ugyanis a Kickstarteren indult egy kampány, amelyben az űr illatát palackozzák parfümként. A projekt keretében rengeteg pénzt gyűjtöttek már, az összeg folyamatosan emelkedik.

Hirdetés

A kampányoldal videójában van egy videó is, amiben az űrhajósok beszélgetnek az űr illatáról. 2008-ban a NASA egyébként Steve Pearce kémikus segítségével alkotta meg ezt a Földön. Anno azért hozták létre, hogy az űrhajósok földi kiképzését segítsék, és persze itt érthetően nem a valódi űr illatáról beszélünk, hanem arról, amit az asztronauták a rakéták, vbagy az ISS fedélzetén, esetleg a szkafanderekben érezhetnek. 

Ez a formula sokáig azonban csak a kiképzés keretében volt elérhető, de ha valakinek feltétlenül az hiányzott az életéből, hogy a Föld körül keringő emberek által beléleghzett illatokhoz hasonlót fújkáljon magára, mostantól itt a csodálatos lehetőség. A kampány ugyanis exkluzív jogokat szerzett az illat piacra dobásához, állítólag a világ legjobb parfümmestereit, dizájnerei, logisztikusai, divat- és tech- szakemberei segítenek a projektben. De persze, válság van, naná. Ilyenkor kicsit nehéz elhinni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.