Hirdetés

Hamarosan újabb mintavétellel próbálkozik a NASA marsjárója



|

A korábbi sikertelen művelet után a Perseverance már készül az új feladatra.

Hirdetés

A Perseverance missziójának legfőbb célja, hogy a marsjáró megfelelő mennyiségű mintával térjen vissza a bolygóról, amelyet vizsgálva megállapíthatják a tudósok, hogy volt-e valaha élet a Marson.

A korábban kezdeményezett mintavétel ugyan nem sikerült, de a NASA mérnökei már készítik a szerkezetet az újabb próbálkozásra.

A sikertelen mintavételről kiderült, hogy a fúrás okozhatta a minta szétesését, így a Perseverance nem tudta megfelelően rögzíteni az anyagot az erre a célra kialakított csőben.

Hirdetés

A NASA jelenlegi tervei szerint a marsjáró nagyjából 10 nap múlva újra fog próbálkozni, viszont egyelőre még nem sikerült megtalálni a mintavételhez szükséges célpontot.

A mérnökök már több területet is vizsgálnak, a legutóbbi beszámolók alapján a Citadelle környéke lehet ideális a mintavételhez.

Néhány nap múlva pontosan meghatározzák a célpontot, majd azt követően a Perseverance kezdheti elölről a mintavétel folyamatát. Remélhetőleg ezúttal sikerrel jár a projekt, ami jelentősen hozzájárulhat a Mars felületének és a múltjának a kutatásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.