Hirdetés

Hamarosan zenét is tanulhatsz a Duolingóval



|

Újabb műfajban teszi játékká a tanulást a népszerű alkalmazás.

Hirdetés

Erősen megoszlanak a vélemények arról, hogy a több mint 100 nyelven oktató Duolingo valójában mennyire alkalmas a nyelvtanulásra, de annyi bizonyos, hogy a játékos megközelítésével (jelszó: gamifikáció) olyanokat is rávett a próbálkozásra, akik sosem ülnének le egy könyv vagy egy nyelvtani szabályokat magyarázó weboldal elé.

Egy álláshirdetés még a tavasz során buktatta le, hogy az időközben matematika kurzusokat is indító alkalmazás a zeneoktatásba is bele szeretne vágni, szeptemberben pedig egy hivatalos bejelentés is igazolta a sejtést.

Hirdetés

Az új szolgáltatás részleteit a ma este esedékes Duocon 2023 konferencián leplezi le a platform, ehhez közeledve viszont elárultak két fontos információt. Az egyik, hogy a zenés leckék még az idén ősszel elérhetővé válnak, első körben csak angol és spanyol nyelven, kizárólag az app iOS-es kiadásában. A bővítést illetően csupán annyit közölt a cég, hogy "nagyon hamar" bekövetkezhet.

A másik bejelentés a megjelenés időpontját érinti. Pontos dátumot ugyan továbbra sem kaptunk, de a Duolingo azt ígéri, hogy még az ősz során elrajtol a zenei képzés, az érdeklődők pedig már most feliratkozhatnak a részvételi várólistára. Aki rárepül a lehetőségre, az a nyelvleckékből ismert, kis témákra bontott kurzusokon vehet részt, amelyeken egy játékhoz hasonlóan, pontokat szerezve és veszítve haladhatunk végig.

A tartalmat illetően a Duolingo még szeptemberben tárta fel, hogy egy digitális zongora és kották segítségével sajátíthatjuk majd el a hangjegyek rejtelmeit, a fejezetek végén pedig ismert dalokat kell eljátszanunk. A zenei oktatással párhuzamosan a matematikai leckéit is frissíti a szolgáltatás, amely így a való világban jobban hasznosítható tudást fog nyújtani. Akit érdekelnek a részletek, az alábbi streamen kísérheti figyelemmel a magyar idő szerint 18:00 órakor kezdődő Duocon 2023-at.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.