Hirdetés

Hasznos funkcióval válhat biztonságosabbá az iOS



|

Más újítások mellett ezt is bemutathatja ma az Apple.

Hirdetés

Újdonságok szivárogtak ki az iOS 18-ról, ami az előzetes értesülések szerint minden idők legjelentősebb iPhone-os oprendszer-frissítése lesz. Sok más jelentős újdonság mellett az Apple hordozható eszközökre optimalizált operációs rendszere képes lesz bizonyos alkalmazásokat egy új módszerrel lezárni, valamint a sötét üzemmódja is változni fog.

A szem- és energiakímélő sötét mód a pletykák szerint komoly fejlesztéseket fog kapni a megjelenés előtt álló operációs rendszerrel. A saját, beépített alkalmazások alapból kapnak egy sötétebb árnyalatot, amire az érintett készülékek automatikusan fognak átállni.

Hirdetés
 

A vállalat egy API-t ajánl a fejlesztőknek, ami a harmadik féltől származó alkalmazásoknak is lehetővé teszi az megváltoztatott Sötét mód beépítését. Ha ez tényleg megfelel a valóságnak, akkor már szeptembertől érkezhetnek a funkció előnyeit kihasználó, harmadik féltől származó alkalmazások.

Az iOS továbbá azt is lehetővé tenné a jövőben, hogy a Safarit, a Mailt, az Üzeneteket, a Jegyzeteket és a Fotókat, valamint a Beállításokat zárolni lehessen. Ennek a biztonsági funkciónak a feloldására három módon lenne lehetőség: Face ID-vel, Touch ID-vel vagy jelszó használatával.

Ez már most is kivitelezhető, csak sokkal körülményesebben: Screen Time funkcióval vagy egy parancsikon használatával. Az ezt most kiküszöbölni készülő változtatás sokkal könnyebben hozzáférhetővé tenné a kényelmi funkciót, és ráépítené a már korábban az iOS 17-tel megjelent olyan biztonsági funkciókra, mint a "Zárolt jegyzetetek" illetve a "Rejtett albumok feltárása".

Azonban, bár ezek is érdekes újdonságok, az évente megrendezésre kerülő fejlesztői konferencia fő látványossága valószínűleg az Apple új, saját mesterséges intelligenciája, az Apple Intelligence lesz. Ez a név a vállalat AI-platformját takarja, amelynek fejlesztésére irányuló projekt keretében a Siri, a Jegyzetek és a Safari is kap majd fejlesztéseket.

Az Apple Mail sem marad ki ebből a körből, hiszen vállalat gépi tanulással fogja fejleszteni a beépített e-mail alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy önállóan osztályozza az e-maileket a szöveges tartalmuk alapján. A szintén beépített Jegyzetekbe érkezik a hangfelvétel, hangátírás, valamint az LLM-alapú összefoglalás is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.